Migréna

Oliver Sacks

SVK Slovensky Inaque.sk2022/09

Kniha: Migréna - Oliver Sacks
Katalógové číslo: 448425 viac »
Ušetríte až 2,55 € z bežnej ceny 22,99
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,44
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Migréna

Mnohé prejavy migrény sa môžu u jednotlivých ľudí výrazne líšiť, dokonca aj u toho istého jednotlivca v rôznych obdobiach. Medzi najpresvedčivejšie a najmätúcejšie z týchto príznakov patria zvláštne zrakové halucinácie a skreslenie priestoru, času a obrazu tela, ktoré sa u migrenikov niekedy vyskytujú.

Zobrazenia týchto zvláštnych stavov sa dostali do mnohých umeleckých diel, od nebeských vízií Hildegardy von Bingen až po Alicu v krajine zázrakov. Doktor Oliver Sacks tvrdí, že migrénu nemožno chápať len ako chorobu, ale treba ju vnímať ako komplexný stav, ktorý zohráva v živote každého jednotlivca jedinečnú úlohu.

„Som si istý, že každý laik, ktorý sa zaujíma o vzťah medzi telom a mysľou, nájde v tejto knihe rovnako fascinujúce poznatky ako ja.“ W. H. Auden, New York Review of Books

„Sokrates by v Platónovi nepredpísal Charmidovi na bolesť hlavy žiadny liek, kým by neuľavil svojej neposlušnej mysli; telo a dušu treba liečiť spoločne, tak ako hlavu a oči.“ Robert Burton

Oliver Sacks (1933 – 2015). Vyštudoval medicínu v Oxforde a pracoval ako stážista v nemocniciach v Spojených štátoch. Od roku 1965 žil v New Yorku, kde prednášal na katedre neurológie lekárskej fakulty NYU a pracoval ako neurológ v charitatívnom domove dôchodcov. V slovenčine vyšli jeho knihy Muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom, Antropologička na Marse, Halucinácie, Zrak mysle, Všetko na svojom mieste a zbierka esejí Vďačnosť. Pripravuje sa kniha Rieka vedomia.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
448425
Názov
Migréna
EAN/ISBN
9788082071750
Forma
Pevná
Autor
Oliver Sacks
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/09
Rozsah
376
Rozmer
140×207
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Migréna zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.