Doliny a ich najkrajšie miesta

Ján Lacika

SVK Slovensky DAJAMA2022/05

Kniha: Doliny a ich najkrajšie miesta - 1. vydanie - Ján Lacika
Katalógové číslo: 438678 viac »
Ušetríte až 3,61 € z bežnej ceny 19,95
A navyše získate 16 vernostných bodov
16,34
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Doliny a ich najkrajšie miesta

Kniha Doliny a ich najkrajšie miesta predstavuje 71 slovenských dolín bez poradia na stupnici krásy. Jej autor nepodsúva čitateľovi svoj rebríček krásy, kladie dolinu vedľa doliny spájajúc ich podľa spôsobu vzniku a geologickej stavby. Najpočetnejšiu skupinu tvoria doliny, na ktorých zanechali stopy dávne ľadovce. Ďalšiu sme pospájali z dolín, ktoré možno označiť ako prielomy, t. z., že naprieč pretínajú nejakú horskú prekážku. Ďalšia skupina je poskladaná z dolín, pre ktoré je spoločným menovateľom horská krajina a dĺžka dolín. Sú v nej turisticky atraktívne doliny viacerých karpatských pohorí. Další súbor dolín spája to, že prekypujú skalnou výzdobou, sú bohaté na rôzne bizarné bralá, vo väčšine prípadoch vápencové. Sem by patrili aj doliny v ďalšej kapitole, ktoré sú takisto skalnaté, avšak ťažšie priechodné. Sú to napr. úzke tiesňavy Slovenského raja, ale aj iných pohorí, ktoré sa dajú preliezť len za pomoci rebríkov, reťazí a stúpačiek a často priamo s vodopádom za golierom.

Svoj rebríček najkrajších dolín Slovenska si určite každý čitateľ urobí sám. Môže využiť poznatky obsiahnuté v tejto knihe o pôvode, zvláštnosti, osobitosti či jedinečnosti tej ktorej doliny. Skôr asi však vyberie dolinu svojmu srdcu najmilšiu, osobne poznanú, prejdenú, spojenú so zážitkami, ktorá v našom výbere ani nie je. Veď krásnych dolín je na Slovensku toľko, že sa všetky do jednej knižky ani nezmestia.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
438678
Názov
Doliny a ich najkrajšie miesta
EAN/ISBN
9788081361388
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ján Lacika
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/05
Rozsah
160
Rozmer
243×165×18 mm
Hmotnosť
0,58
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Doliny a ich najkrajšie miesta zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.