Republika Česko-Slovensko

Od monarchie k vlastnému štátu. I., II. časť

Miroslav Pekník

SVK Slovensky VEDA2022

Kniha: Republika Česko-Slovensko - Od monarchie k vlastnému štátu. I., II. časť - Miroslav Pekník
Katalógové číslo: 438489 viac »
A navyše získate 25 vernostných bodov
25,00
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Republika Česko-Slovensko

Od monarchie k vlastnému štátu. I., II. časť

Kniha Republika Česko-Slovensko je ďalšou publikáciou zo série odborných a vedeckých prác, ktoré vznikli na pôde Ústavu politických vied SAV v uplynulých rokoch. Jej autorský kolektív tvoria poprední a rešpektovaní odborníci slovenskej a českej vedeckej a vedecko-pedagogickej komunity, ktorí pôsobia a publikujú vo viacerých vedných odboroch, čím sa zabezpečila komparácia viacerých prístupov a interdisciplinarita interpretácie slovenského a českého politického diskurzu v oblasti výskumu utvárania a existencie spoločnej česko-slovenskej štátnosti. Tento štátny útvar i celá epocha jeho existencie zostáva živou a stále diskutovanou súčasťou dejín Čechov a Slovákov.

Základnou líniou diela je prezentácia širokého pohľadu na vznik Česko-Slovenska a priblíženie jeho následného formovania. Publikácia svojím záberom a jeho pestrosťou prekračuje úzko historický pohľad na problémy, od pôsobenia ktorých uplynulo už vyše sto rokov, ale stále sa o nich ešte v rôznych podobách diskutuje. V aktuálnych súvislostiach sa analyzujú politické, právne, vojenské, sociálno-ekonomické, kultúrne a iné aspekty sledovaného historického obdobia. Skúmajú sa aj medzinárodnopolitické aspekty týchto procesov. Cennou súčasťou publikácie sú príspevky o regionálnych aspektoch pôsobiacich pri vzniku Česko-Slovenska.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
438489
Názov
Republika Česko-Slovensko
Podnázov
Od monarchie k vlastnému štátu. I., II. časť
EAN/ISBN
9788022419048
Forma
Pevná
Autor
Miroslav Pekník
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
1384
Rozmer
160×235
Hmotnosť
2,34
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Republika Česko-Slovensko zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.