Planéta na rázcestí

Pavol Dinka

SVK Slovensky Vydavateľstvo SSS2021/12

Kniha: Planéta na rázcestí - 1. vydanie - Pavol Dinka
Katalógové číslo: 428221 viac »
Ušetríte až 2,69 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 7 vernostných bodov
7,21
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Planéta na rázcestí

Povedali o knihe

Jedenásť esejí Pavla Dinku, takmer sa mi žiada povedať: jedenásť esejí ktoré by mohli otriasť svetom. Pravda, keby svet, teda ľudský svet, čítal najmä o tom , čo ho určuje a čím je určovaný, keby sa namiesto plytkých vášní , ozdobných rekvizít a sladkastých opojení ponáral do hlbín vlastných bytostných síl, ich nádejnosť pre človeka i nebezpečenstiev z ich plytvania. A predovšetkým keby ta konal. Bezprostredný podnet – pliaga covidu – priviedol autora do sféry ponorov, z ktorej zakaždým vyloví brilantnú a osvojiteľnú skúsenosť, ktorú dejinný človek, zdá sa, zavše takmer premrhá. Niekoľkými vetami sa vari nedá ani naznačiť, čo nám Pavol Dinka svojimi esejami ponúka, pre čím Nás chce naliehavo varovať, čím osvietiť a vlastne aj poprosiť, aby onen homo sapiens sapiens bol vlastne väčšmi poučený ako samoľúby. Autor nás vo svojich doterajších dielach mysliteľskou zvrchovanosťou neopakovateľného esejistu už dávno rozmaznal a ani tentoraz nezľavuje zo svojej myšlienkovej i štylistickej virtuozity, znova a znova ju potvrdzuje historicitou a dôkladnosťou poznania, objavným slovom, ktorému s uvzatosťou jemu vlastnou prinavracia jeho vnútornú silu, krásu, mnohosť i presnosť, a teda nezastupiteľnosť zároveň.

Michal Záleta, spisovateľ, básnik a publicista

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
428221
Názov
Planéta na rázcestí
EAN/ISBN
9788082021687
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Pavol Dinka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/12
Rozsah
135
Rozmer
210×150×15 mm
Hmotnosť
0,34
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Planéta na rázcestí zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.