Aktualizácia III/11 2021 Zákonník práce a cezhraničné zamestnávanie

Sociálne poistenie

SVK Slovensky PORADCA2021/12

Kniha: Aktualizácia III/11 2021 Zákonník práce a cezhraničné zamestnávanie - Sociálne poistenie
Katalógové číslo: 427892 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Aktualizácia III/11 2021 Zákonník práce a cezhraničné zamestnávanie

Sociálne poistenie

V Zákonníku práce a v zákone o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov sa upravujú osobitné pravidlá v oblasti vysielania zamestnancov – vodičov. S cieľom zabezpečiť účinné a primerané vykonávanie smernice 96/71/ES v odvetví cestnej dopravy je potrebné stanoviť pravidlá špecifické pre dané odvetvie. Vzhľadom na vysoko mobilný charakter odvetvia dopravy sa vodiči vo všeobecnosti nevysielajú do iného členského štátu na základe zmlúv o poskytovaní služieb na dlhé obdobia ako v iných odvetviach. Preto by sa malo objasniť, za akých okolností sa pravidlá týkajúce sa dlhodobého vysielania pracovníkov uvedené v smernici 96/71/ES na takýchto vodičov neuplatňujú. Pravidlá vysielania špecifické pre dané odvetvie by mali byť založené na existencii dostatočného prepojenia medzi vodičom a poskytovanou službou a územím hostiteľského členského štátu. S cieľom uľahčiť presadzovanie uvedených pravidiel by sa malo rozlišovať medzi rôznymi druhmi dopravných operácií v závislosti od stupňa spojenia s územím hostiteľského členského štátu. Keď vodič vykonáva bilaterálne dopravné operácie, a to z členského štátu, kde je podnik usadený, na územie iného členského štátu alebo tretej krajiny alebo späť do členského štátu usadenia, povaha služieb je úzko prepojená s členským štátom usadenia. Počas jednej cesty môže vodič vykonať niekoľko bilaterálnych dopravných operácií. Ak by sa na takéto bilaterálne operácie uplatňovali pravidlá vysielania, a teda aj podmienky zamestnávania garantované v hostiteľskom členskom štáte, predstavovalo by to neprimerané obmedzenie slobody poskytovať cezhraničné služby cestnej dopravy.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
427892
Názov
Aktualizácia III/11 2021 Zákonník práce a cezhrani
Podnázov
Sociálne poistenie
EAN/ISBN
9771335612763
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/12
Rozsah
352
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
0,25
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Aktualizácia III/11 2021 Zákonník práce a cezhraničné zamestnávanie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.