Noc s Věstonickou venuší

Jan Skácel

CZE Česky KOSMAS2021/11

Kniha: Noc s Věstonickou venuší - Jan Skácel
Katalógové číslo: 425817 viac »
Ušetríte až 1,53 € z bežnej ceny 13,70
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,17
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Noc s Věstonickou venuší

Reedice výboru z milostné poezie. Jan Skácel vystudoval reálné gymnázium v Břeclavi. Za války byl totálně nasazen na stavbách silnic v Rakousku. Od roku 1948 pracoval jako redaktor brněnské Rovnosti. V roce 1953 nastoupil do literární šéfredaktorem kulturní revue Host do domu a ROK. Po zániku Hosta nesměl publikovat, jeho dílo vycházelo v samizdatu a exilu. Až v 80. letech spolupracoval s divadem, např. jeho přebásnění Sofoklova Oipida bylo uvedeno ve Státáním divadle v Brně a v pražském Divadlo na Vinohradech. Tvorba Jana Skácela se vyznačovala hlubokým mravním postojem, v době tzv. normalizace se v ní projevila až existenciální úzkost. Pro Skácelovou poezii je charakteristické zachycení nálady okamžiku, inspirace moravským folklórem, láska k lidové tradici a snaha vymanit se z chaosu současného světa. Zatímco doma Skácel v podstatě publikovat nemohl, obdržel v roce 1989 dvě významná evropská literární ocenění: Svaz slovinských spisovatelů mu udělil cenu Vilencia 89 a v Itálii získal Petrarkovu cenu. U nás byl doceněn až po smrti.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
425817
Názov
Noc s Věstonickou venuší
EAN/ISBN
9788072872664
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Jan Skácel
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/11
Edícia
Bouře
Rozsah
136
Rozmer
100×140 mm
Hmotnosť
0,14
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Noc s Věstonickou venuší zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.