Cukrík

Mian Mian

SVK Slovensky Mladé topole2021

Kniha: Cukrík - Mian Mian
Katalógové číslo: 415481 viac »
Ušetríte až 1,34 € z bežnej ceny 11,99
A navyše získate 10 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. februára 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov… Zistiť viac...
10,65
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Cukrík

Prozaické dielo Cukrík, medzinárodne etablovanej a kritikmi vysoko hodnotenej súčasnej čínskej autorky Mian Mian, vychádza v historicky prvom slovenskom preklade Daniely Zhang Czirákovej, vo vydavateľstve Mladé topole. Román Cukrík sa stal undergroundovým bestsellerom preloženým do viac než pätnástich jazykov. Cukrík je prelomový román avantgardnej spisovateľky Mian Mian, jednej z najvýznamnejších a zároveň najpopulárnejších čínskych autoriek posledných dvadsiatich rokov. Autorka sa v ňom zaoberá prežívaním hraničných situácií. Opisuje príbeh mladej Chung, ktorá po šokujúcich udalostiach odíde zo Šanghaja do mesta na juhu, kde sa stretáva s mladým hudobníkom Saj-ningom. Komplikovaná láska dvoch krehkých mladých ľudí sa odohráva na pozadí veľkých miest, ktoré sa stali symbolom moderného života. Román Cukrík spôsobil v čase svojho vzniku v krajine veľké pohoršenie a doteraz ho mnohí čínski kritici marginalizujú práve s ohľadom na búranie tabu. Prvé vydanie z roku 2000 bolo stiahnuté z kníhkupectiev a zakázané ako dekadentné. No dielo sa okamžite po uvedení stalo bestsellerom a aj po jeho stiahnutí z trhu kolovalo v Číne množstvo jeho pirátskych kópií, ktoré sa naďalej predávali. Hlavným dôvodom, prečo Cukrík tak šokoval čínske publikum, je otvorenosť, s akou autorka píše o sexe z pohľadu ženy. Hoci romány s erotickou zápletkou, dokonca ani pornografické romány či novely neboli v Číne ničím neobvyklým, v minulých storočiach opisovali sexuálne skúsenosti takmer výlučne z pohľadu mužských hrdinov. Ženy boli chápané ako objekty mužských túžob, a hoci sa už v tridsiatych rokoch 20. storočia našli spisovateľky, ktoré tento stereotyp popierali, ani jedna nezašla vo svojom rozprávaní tak ďaleko ako Mian Mian.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
415481
Názov
Cukrík
EAN/ISBN
9788099974006
Forma
Pevná
Autor
Mian Mian
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
152
Rozmer
135×205
Hmotnosť
0,38
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Cukrík zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.