Gottwaldov demokrat

Martin Horička

SVK Slovensky SLOVART2021/04

Kniha: Gottwaldov demokrat - Martin Horička
Katalógové číslo: 408825 viac »
Ušetríte až 1,22 € z bežnej ceny 14,95
A navyše získate 13 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. februára 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov… Zistiť viac...
13,73
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Gottwaldov demokrat

Ján Ševčík patrí medzi neprávom zabudnuté osobnosti našich dejín. Bol legionárom, za 1. ČSR pôsobil ako tajomník poslaneckého klubu Hlinkovej slovenskej ľudovej strany, po vyhlásení Slovenského štátu sa zapojil do ilegálneho odboja a po vypuknutí SNP bojoval ako partizánsky veliteľ proti Nemcom. Svoju naozaj historickú úlohu však zohral počas komunistického prevratu vo februári 1948, keď ako čelný politik Demokratickej strany vystúpil na podporu Klementa Gottwalda. Stranu sa mu počas niekoľkých dní podarilo vnútorne rozložiť a pretransformovať na povoľnú Stranu slovenskej obrody, ktorej sa stal za odmenu prvým predsedom. Neprešlo však veľa času a politici KSČ sa ho rozhodli zbaviť - vo vykonštruovanom procese bol Ševčík odsúdený za „protištátnu činnosť" a nasledujúce roky strávil v Ilave a Leopoldove. Kniha analyzuje pôsobenie politika, ktorý sa síce nachádzal v pozadí niekoľkých významných udalostí našich dejín, ale okrem februárového prevratu sa nikdy nedostal do popredia a pôsobil skôr nevýrazne. To je aj dôvod, pre ktorý býva dnes často a neprávom prehliadaný.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
408825
Názov
Gottwaldov demokrat
EAN/ISBN
9788055645711
Forma
Tvrdá, s prebalom
Autor
Martin Horička
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/04
Rozsah
312
Rozmer
130 x 210 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Gottwaldov demokrat zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.