Štefánik - Muž činu

Anna Hájková

SVK Slovensky 82 Bøok & Design Shõp2021

Kniha: Štefánik - Muž činu - Anna Hájková
Katalógové číslo: 402624 viac »
Ušetríte až 2,21 € z bežnej ceny 19,90
A navyše získate 17 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
17,69
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Štefánik - Muž činu

Štefánik - Muž činu je ilustrovaná kniha o dobrodružnom a činorodom živote jednej z najdôležitejších osobností našich dejín.

Vieme, kto boli ženy jeho života? Čím si krátil voľný čas? S akými ťažkosťami v živote bojoval alebo kam sa upierala jeho pozornosť, keď sníval? Kniha rozpráva príbeh o chlapcovi z malej dediny, ktorý si získal rešpekt a uznanie ľudí na celom svete. Ukazuje Štefánika ako nebojácneho, odhodlaného a činorodého človeka, no okrem príbehu diplomata, generála a štátnika, približuje Štefánika aj ako človeka z mäsa a kostí.

Jeho životný príbeh je v knihe popretkávaný množstvom kurióznych a miestami aj vtipných historických súvislostí z prelomu 19. a 20. storočia obdobia nazývaného La Belle Époque.

Čitateľ sa vďaka nim dozvedá o tom, prečo bolo kedysi bežné mať veľa detí; dozvedá sa o absolventoch Evanjelického lýcea; o úteku profesora Janssena v balóne; o prvom metre v Paríži; o prvej svetovej vojne; o boľševickom prevrate v Rusku; o elektrických autách z konca 19. storočia a priekopníkoch letectva; ale aj o množstve dôležitých mílnikov, ktoré viedli k vzniku Československa.

Plne ilustrovanú knihu talentovanej ilustrátorky Anny Hájkovej a autora Adama Berku uzatvára historický kalendár a prehľadná mapa zobrazujúca všetky Štefánikove cesty, od rodných Košarísk až po exotický ostrov Tahiti a späť.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
402624
Názov
Štefánik - Muž činu
EAN/ISBN
9788097268695
Forma
Pevná
Autor
Anna Hájková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
70
Rozmer
187×250
Hmotnosť
0,95
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Štefánik - Muž činu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.