Kdo jsme my Slované

Příchod Slovanu?

Dušan Polanský

CZE Česky AB - KONZULT2020/10

Kniha: Kdo jsme my Slované - Příchod Slovanu? - Dušan Polanský
Katalógové číslo: 399381 viac »
Ušetríte až 1,67 € z bežnej ceny 15,00
A navyše získate 13 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Slovania

Slovania

Slovania sa priťahovali do Európy z východu niekedy v 6.- 8. storočí. Je to skutočne tak? Praslovania tu už boli dávno p… Zistiť viac...
13,33
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kdo jsme my Slované

Příchod Slovanu?

Na hodinách dejepisu sme sa učili, že starí Slovania sa sem vraj priťahovali odniekaľ z východu niekedy v 6.- 8. storočí. Predtým tu vraj žili Kelti, Germáni a iné neslovanské kmene. Pod ťarchou nových faktov, získaných na základe moderného genetického výskumu, sa táto teória o neskorom príchode Slovanov do Európy dnes rúca ako domček z karát. Všetko nasvedčuje tomu, že predkovia dnešných Slovanov boli autochtónnymi obyvateľmi Európy. Potvrdzujú to nielen rôzne genetické výskumy ale aj lingvistické analýzy. Ako to teda bolo? Pozrime sa na genetické pozadie dnešných Európanov. Ktoré migračné vlny a aké procesy mali na toto zloženie najväčší vplyv? Aký je pôvod starovekých kmeňov Keltov, Germánov ap.? Ako to bolo s tzv. sťahovaním národov? Čo o tom prezrádzajú archaické názvy a toponýmia? Ako sme pokročili s lúštením tzv. neprečitateľných archaických nápisov? Celý rad faktov a indícií svedčí o tom, že Praslovania tu už boli dávno pred údajným historickým príchodom slovanských kmeňov do Európy. Ukazuje sa, že staroslovančina má úplne špeciálne postavenie v rámci tzv. rodiny indoeurópskych jazykov. Poznanie dávnej histórie a predhistórie určite nebude nikdy úplné, ale dnešné poznatky nielen poodhaľujú závoj nevedomosti, ale úplne menia dnešné prevládajúce názory na dejiny starých Slovanov i celej Európy.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
399381
Názov
Kdo jsme my Slované
Podnázov
Příchod Slovanu?
EAN/ISBN
9788080792985
Forma
Pevná
Autor
Dušan Polanský
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/10
Rozsah
256
Rozmer
160×240
Hmotnosť
0,61
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kdo jsme my Slované zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.