Veliteľ Auschwitzu

Rudolf Höss

SVK Slovensky Citadella2020/06

Kniha: Veliteľ Auschwitzu - Rudolf Höss
Katalógové číslo: 391287 viac »
Ušetríte až 3,00 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
11,90
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Veliteľ Auschwitzu

Táto publikácia... je plná zla. Nemá žiadnu literárnu hodnotu a samotné jej čítanie je utrpením, vraví Primo Levi vo svojom úvode. Höss sa snaží obhajovať, javí sa takým, akým naozaj je: nechutný, hlúpy, arogantný, nudne a donekonečna tárajúci podliak. Napriek tomu táto kniha patrí medzi tie najpoučnejšie, aké boli kedy publikované.

Rudolf Höss bol počas vojny veliteľom tábora Auschwitz. Briti, ktorí ho zatkli, mu prikázali spísať svoju autobiografiu v čase niekoľkých týždňov, keď čakal po vynesení rozsudku na svoju popravu. Túto autobiografiu máte v rukách. Ide o neuveriteľný a jedinečný dokument; Höss velil obrovskému exterminačnému stredisku na území Poľska, kde nacisti vyvraždili niekoľko miliónov Židov od samotného vzniku (Höss mal na starosti výstavbu tábora) v roku 1940 až do konca roka 1943, keď už bola masová likvidácia spolovice naplnená. Predtým pracoval v iných táboroch a neskôr na inšpektoráte v Berlíne. Vedel tak viac než takmer ktokoľvek iný aj vďaka svojim osobným skúsenostiam či skúsenostiam spoza stola ako úradník o najväčšom zločine nacistického Nemecka. Bol zatknutý Britmi, vydaný Poliakom, trestne stíhaný, odsúdený na smrť, prevezený do Auschwitzu a tu popravený.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
391287
Názov
Veliteľ Auschwitzu
EAN/ISBN
9788081821523
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Rudolf Höss
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/06
Rozsah
264
Rozmer
155×230
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Veliteľ Auschwitzu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.