Konštruovanie III

Ľuboš Kučera; František Brumenčík; Tomáš Gajdošík; Michal Lukáč

SVK Slovensky Edis2019/09

Kniha: Konštruovanie III - Ľuboš Kučera; František Brumenčík; Tomáš Gajdošík; Michal Lukáč
Katalógové číslo: 372533 viac »
Ušetríte až 2,22 € z bežnej ceny 18,30
A navyše získate 16 vernostných bodov
16,08
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Konštruovanie III

Cieľom tejto vysokoškolskej učebnice je umožniť čitateľom pochopiť mechanizmus prenosu výkonu v rôznych typoch prevodových systémov zabezpečujúcich transformáciu rotačného pohybu v typickych aplikáciách v dopravnej technike a zároveň objasniť základy procesu návrhu rotačných a priamočiarych tekutinových mechanizmov pre všeobecné použitie v strojárskej praxi. Učebnica poskytuje stručný prehľad procesu návrhu transmisií na základe definície jazdných odporov a ostatných kritérií pre určenie minimálnych a maximálnych prevodových pomerov prevodoviek vozidiel a ich odstupňovania. Obsahuje prehľad a popis hnacích a hnaných strojov transmisií a uvádza ich typické charakteristiky. Analyzuje problematiku spolupráce hnacích a hnaných strojov rôznych typov a definuje podmienky správnej spolupráce týchto mechanizmov. Popisuje rôzne typy rozbehových prvkov a taktiež samotných prevodových systémov, ktorým je venovaná veľká pozornosť kvôli ich širokému spektru použitia v technickej praxi. Matematicky popisuje jednotlivé mechanické aj hydro-mechanické prvky prenosu výkonu a definuje spôsob ich správneho návrhu v kontexte požiadaviek, ktoré sú na ne v prevádzke kladené. Zaoberá sa koncepciami prevodových systémov jednotlivých druhov, pričom ich popis ilustruje príkladmi vyrábaných prevodových systémov z technickej praxe a analýzou ich funkčných stavov počas prevádzky. Táto vysokoškolská učebnica poskytuje tiež prehľad základných vzťahov vyoužívaných v oblasti pneumatických a hydraulických systémov. Obsahuje popis rotačných aj priamočiarych tekutinových hnacích a hnaných strojov a taktiež aj bežne používaných riadiacich prvkov. Môže byť preto využívaná nielen ako učebná pomôcka pre študentov predmetu Konštruovanie III, ale aj ako príručka pre konštruktérov a projektantov zaoberaujúcih sa návrhom prevodových mechanizmov aj všeobecnou stavbou strojov.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
372533
Názov
Konštruovanie III
EAN/ISBN
9788055415697
Forma
Brožovaná
Autor
Ľuboš Kučera; František Brumenčík; Tomáš Gajdošík; Michal Lukáč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/09
Rozsah
164
Rozmer
148x210
Hmotnosť
0,48
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Konštruovanie III zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.