Boľševici a apoštoli

Osem portrétov z ruskej revolúcie

Sylvia Frolow

SVK Slovensky Premedia2021/10

Kniha: Boľševici a apoštoli - Osem portrétov z ruskej revolúcie - Sylvia Frolow
Katalógové číslo: 424504 viac »
Ušetríte až 1,66 € z bežnej ceny 14,95
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,29
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Boľševici a apoštoli

Osem portrétov z ruskej revolúcie

Kniha Boľševici a apoštoli obsahuje osem fascinujúcich životopisov postáv, ktoré významne ovplyvnili dejiny Ruska dvadsiateho storočia. Ich príbeh je príbehom boja, politiky, revolúcie, lásky, viery, bolesti a smrti. A nad nimi tragická otázka: Stálo to za to? Veľký spisovateľ Maxim Gorkij, ktorý sa stal človekom inštitúciou. Bratia Alexander a Vladimír Uľjanovci, ktorí boli ako rub a líc tej istej mince. Mikuláš II. alebo Jób sediaci na cárskom tróne. Alexander Parvus, červený kapitalista, ktorý si kúpil revolúciu. Boris Savinkov, terorista a romantik. Mária Spiridonová, ktorá sa stala sväticou medzi revolucionármi. A Alexandra Kolontajová, apoštolka lásky, ktorá chcela ženám dokázať, že nie sú v ničom horšie ako muži.

Pri každej osobnosti si autorka vyberá leitmotív, ktorý je najčastejšie založený na istom vnútornom hodnotovom konflikte. Dôležitou črtou jednotlivých biografií je preto mnohorozmernosť opisovaných osobností, ktoré balansujú medzi dvomi historickými obdobiami predrevolučným a porevolučným Ruskom a pomáha nám pochopiť revolúcie v rokoch 1905 a 1917, ako aj ich hlavných aktérov.

O autorke

Sylwia Frołow (1965) je poľská novinárka a redaktorka, pracuje pre Tygodnik Powszechny, niekoľko rokov bola sekretárkou profesora Jerzyho Pomianowského. Je autorkou dvoch románov a literatúry faktu, vrátane kontroverzného životopisu Dzeržinský. Láska a revolúcia. Kniha obsahuje Dzeržinského nikdy nezverejnené listy rodine a milostné vyznania adresované milenkám z obavy pred škandálom ich tajné služby zhabali a niekoľko desaťročí ukrývali v prísne tajných moskovských archívoch. Okrem toho napísala aj knihu Boľševici a apoštoli, ktorá obsahuje osem portrétov osobností, ktoré ovplyvnili ruské dejiny, ako aj dve knihy o Čechovovi a Dostojevskom zamerané na ich osobný život. Autorka žije v Krakove.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
424504
Názov
Boľševici a apoštoli
Podnázov
Osem portrétov z ruskej revolúcie
EAN/ISBN
9788081599408
Forma
Pevná
Autor
Sylvia Frolow
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/10
Rozsah
248
Rozmer
160×230
Hmotnosť
0,47
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Boľševici a apoštoli zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.