Sváko Ragan z Brezovej

Elo Šándor

Európa2019/10 SVK Slovensky

Kniha: Sváko Ragan z Brezovej - Elo Šándor
Román, ktorý čarovne zachytáva tradície a zvyky ľudí z kopaničiarskeho prostredia
Katalógové číslo: 372079
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. februára 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov… Zistiť viac...
11,87

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Sváko Ragan z Brezovej

Sváko Ragan patril medzi vychýrených brezovských garbiarov, známych nielen kvalitou svojich výrobkov, ale aj schopnosťou ich úspešne predať. Sváko sa veľa nachodil po jarmokoch i trhoch v blízkom aj vzdialenejšom okolí Brezovej. Na svojich potulkách zažil množstvo veselých príhod a spravil nejeden vydarený, ale i menej vydarený „gšeft".

Sváko Ragan mal predlohu v reálnej postave - Martinovi Lackovi, ktorý sa kvôli drahej liečbe svojich chorľavých detí vrhol na obchodovanie. To znamenalo veľa cestovania po jarmokoch a na jednom z nich vo Vrbovom upútal pozornosť spisovateľa Ela Šándora.

Dielo, čarovne zachytávajúce tradície a zvyky ľudí z kopaničiarskeho prostredia, sa stalo predlohou pre legendárny trojdielny televízny film scenáristu a režiséra Martina Ťapáka z roku 1976 s nezabudnuteľným Jozefom Kronerom v hlavnej úlohe.

Prvá časť výberu z autorovej rozsiahlej prozaickej tvorby v tejto knihe vychádza z trojzväzkového diela Sváko Ragan z Brezovej (1927, 1929, 1931) a druhú časť tvoria humoresky z kníh Figliari (1933) a Rozprávky z priečinka (1946).

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
372079
Názov
Sváko Ragan z Brezovej
EAN/ISBN
9788089666805
Forma
Viazaná
Autor
Elo Šándor
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/10
Rozsah
328
Rozmer
120x205
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
15%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Sváko Ragan z Brezovej zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.