Dejiny písané Rímom

Vojtěch Zamarovský

SVK Slovensky PERFEKT2008/06

Kniha: Dejiny písané Rímom - Vojtěch Zamarovský
Katalógové číslo: 37026 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejiny písané Rímom

Kniha Dejiny písané Rímom hovorí o meste, ktoré sa nazýva večným, i o ríši, ktorej dalo meno. O ceste od bezvýznamnosti k svetovláde, o vojnách i kultúrnych pamiatkach, o hrdinských i všedných dňoch, o sláve i o rube tejto slávy. Je to vzrušujúce rozprávanie o nenávratnej mladosti ľudstva, ktorý voláme antika, z pera najväčšieho autora literatúry faktu u nás – Vojtecha Zamarovského. Rím nezanechal po sebe len úžasné pamiatky, nádherné paláce a chrámy z minulých storočí. Jeho dejiny vypĺňajú činy naozaj antickej veľkosti a po stáročia bol vládcom takmer celého vtedy známeho sveta. Hranice Rímskej ríše v časoch jej najväčšej slávy sa tiahli od Perzského zálivu po Severné more, od horného Nílu po Dunaj a Rýn, od predhorí Kaukazu po pohoria Atlasu. Rímskemu dedičstvu sa pripisuje výnimočný význam. Bez antického Ríma by nebolo modernej Európy ani toho, čo Európania vytvorili na iných svetadieloch.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
37026
Názov
Dejiny písané Rímom
EAN/ISBN
9788080463953
Autor
Vojtěch Zamarovský
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008/06
Rozsah
264
Rozmer
165×240×20
Hmotnosť
0,75
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

holubica 5 z 5
05.08.2013 08:01:25

Nádherné a vynikajúce čítanie i pre študentov, chronologicky veľmi dobré a komplexné. Dozvieme sa tu veľa konkrétnosti o Ríme i Rímskom impérium, i období republiky. Známy vládcovia, hrdinovia, vzbury, ale i vznik najdôležitejších a najcharakteristickejších pamiatok, chrámov (i kresťanských, nie len pohanských) divadiel, hradieb,.... veľmi výborná kniha. Doprevadzaná je skvelými fotografiami.