Niekto ako ty

Adriana Macháčová

SVK Slovensky IKAR2018/10

Kniha: Niekto ako ty - 1. vydanie - Adriana Macháčová
Katalógové číslo: 338852 viac »
9,68

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Niekto ako ty

V psychologickom príbehu skupinky priateliek rieši Adriana Macháčová kolízne situácie, ľúbostné vzťahy, šťastné chvíle, ale aj vypäté emočné drámy svojich hrdiniek.

Klára žije usporiadaným manželským životom. Túžba po zmene a ubíjajúca všednosť ju vrhne do milostného románika s Jakubom, synom jej priateľky Aleny. Pomer dospievajúceho chlapca a ženy v najlepších rokoch otrasie všetkými priateľmi. Jakubovi rodičia sú šokovaní. Chcú ochrániť syna, a tak s tými najlepšími úmyslami odhalia Klárinu neveru pred jej manželom. Nepredpokladali, že vzdorovitý tínedžer sa obráti proti nim a utečie z domu.

Bibiána žije s mužom o dvadsať rokov starším, ktorý jej poskytuje pocit bezpečia a pohodlia. Všetko to, čo v detstve nepoznala. Lenže spoločné dni sú príliš krásne, aby trvali večne. Jurajova bývala manželka ťažko ochorie a Bibiána dostane strach, že sa jej muž k Marte zo súcitu vráti. Skrytá rivalita ju núti bojovať.

Zuzana sa zúfalo pokúša prekonať samotu a rozhodne sa vyhľadať svoju dávnu lásku. O Rasťovi sa dozvedá zvláštne veci. Novinky ju síce deprimujú, ale predsa len dávajú nádej, že raz môžu byť spolu.

Kapituluje Klára, zľakne sa zmeny, alebo sa jej podarí dostať manželstvo do starých, všedných koľají? A čo Jakub? Pochopí, že zrelá žena nie je nič preňho a vráti sa k vystrašeným rodičom? A čo Bibiána so Zuzanou? Prinesie ich odhodlanie zaslúžené ovocie?

Jedno je však isté – priateľské putá štvorice hlavných hrdiniek prejdú ťažkou skúškou.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
338852
Názov
Niekto ako ty
EAN/ISBN
9788055164458
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Adriana Macháčová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/10
Rozsah
320
Rozmer
200×125×29 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Obrátim do seba pohár a vyprázdnim ho do dna. Znova pozriem do Petrových cudzích očí. Koľko urážlivých a hnusných viet som si od neho vypočula? V žilách mi pulzuje zlosť. Nezostanem mu nič dlžná! Aj za cenu rizika, že to budú moje posledné slová.

„Čo malo prísť, prišlo! Ibaže som podcenila risk. Hľadala som niekoho, kto by bol ako ty. Vlastne... ty si vlažný a chladný, takže asi nie. To ty by si mal byť ako on!“ Uškrniem sa. „Jakub vo mne prebudil niečo, čo som už roky necítila. Neľutujem, čo sa stalo, ľutujem len to, že to prasklo. Dlh je vyrovnaný!“ vyrieknem pevne, hoci mi je jasné, že tými vetami som nadobro pochovala náš vzťah. Je mi to jedno. Dúfam, že som Petra dostatočne ranila. Chcem, aby trpel tak, ako som trpela ja. Lenže pichľavé slová okolo neho iba preplávali. Ani toto mi nevyšlo!

 Prepotácam sa chodbou a vhupnem do lodičiek. Zoberiem kabelku, vhodím do nej mobil s kľúčmi od auta a vyjdem z bytu. 

 Opatrne schádzam schodiskom. Čakám, či Peter za mnou nevybehne, neschmatne ma za lakeť a nedotiahne nazad do bytu. Zastanem na podeste a dvihnem zrak. Nevidím ho ani nepočujem. Vôbec mu na mne nezáleží. Nechal ma odísť. Kedysi by mi to nedovolil. 

 Rozbehnem sa k autu, akoby ma niekto prenasledoval. Prenasleduje ma však iba Petrova mrazivá veta: „Pre mňa za mňa sa zabi!“ 

Nechcem zomrieť, ale nemám chuť ani žiť. Aspoň nie takto. Bez Petra a bez dcéry. Nemám odvahu pozrieť na okná nášho bytu. Nie preto, že Petra uvidím, ale preto, že tam nebude...

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Niekto ako ty zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.