Naše poslední hodina.

Přežije lidstvo svůj úspěch?

Helen Berliner Martin Rees

CZE Česky Dokořán2005/02

Kniha: Naše poslední hodina. - Přežije lidstvo svůj úspěch? - Helen Berliner, Martin Rees
Katalógové číslo: 33478 viac »
11,14

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Naše poslední hodina.

Přežije lidstvo svůj úspěch?

Martin Rees předpovídá, že šance, že by lidský druh přežil konec 21. století, nejsou větší než padesát procent. Věda sice rozjařeně postupuje stále vpřed, ale kromě nesporných přínosů vytváří i rizika, proti nimž jsou ty nejkatastrofičtější noční můry zábavným povyražením. Rozvoj technologií, které stále více ohrožují světové životní prostředí, může ve výsledku znamenat větší riziko než zemětřesení, výbuchy sopek či dopady vesmírných těles na zemský povrch.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
33478
Názov
Naše poslední hodina.
Podnázov
Přežije lidstvo svůj úspěch?
EAN/ISBN
9788073630041
Autor
Helen Berliner, Martin Rees
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2005/02
Edícia
Aliter
Rozsah
232
Rozmer
140×206×21
Hmotnosť
0,37
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
24.05.2017 17:03:00

Knihu som si prečítal ako druhú v poradí od pána Reesa. Je až neuveriteľne pútavo napísaná, aj keď nie každému sa bude pozdávať tento druh literatúry. Je však viac ako zrejmé, že si nájde svojich priaznivcov. Za všetko hovorí jeden citát z tejto knihy: "Ľudstvo dosiahne hranice poznania nie tým , že by vyčerpali danú tému v oblasti bádania, ale tým, že sa ocitneme na hranici svojich intelektuálnych schopností". Autor sa populárnou cestou zaoberá génovým inžinierstvom, cestami do vesmíru, spoznávaním ľudskej mysle, osídľovaním planét ktoré dáva do konfliktu so sociálnymi a filozofickými či etickými otázkami. Kde je vlastne hranica nášho času a priestoru? Bude alebo je už na svete ďalší Einstein? Kde sú hranice nášho chápania a aké sú rizikové mantinely fyzikálnych pokusov? To sú otázky a témy, na ktoré sa snaží nájsť odpoveď. Všetci, čo majú radi futurológiu, ktorá však nemá ďaleko od blízkej reality, knižku určite odporúčam.