Spojenia

Delphine de Vigan

SVK Slovensky IKAR2018/10

Kniha: Spojenia - 1. vydanie - Delphine de Vigan
Katalógové číslo: 331898 viac »
Ušetríte až 1,33 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,57
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Spojenia

Hélene Destréeovej, bezdetnej učiteľke biológie, sa akosi nepozdáva psychický stav jej dvanásťročného žiaka Théa. Vysvitne, že chlapec dlhodobo trpí pre rozvod rodičov a tajne sa uchyľuje k alkoholu spolu so spolužiakom Mathisom. Mathisovej matke Cécile sa jej predstava usporiadanej rodiny rozpadá, keď odhalí manželovu temnú stránku. Všetci potrebujú pochopenie a pomoc, kým nie je neskoro... 

Román Spojenia je zdanlivo jednoduchý, no má mnoho významov. Popri príbehu o adolescentnom alkoholizme tu autorka suverénne rozohráva voľným okom nepostihnuteľné vzťahy medzi manželmi, skryté „životy“ dospelých, traumy z detstva, genetické prepojenia, väzby medzi rodičmi a deťmi najmä po rozpade manželstva, dôsledky správania nefungujúcich rodičov na ich deti, slepotu a neochotu okolia, spoločenské predsudky a zábrany, sociálne vylúčenie v dôsledku nezamestnanosti. Majstrovsky tak obnažuje stav súčasnej spoločnosti, generujúci mnohé osobné nešťastia a tragédie. 

Hrdinami tejto silnej, intenzívnej i temnej knihy so svetielkom nádeje sú naši súčasníci, ľudia, akých nájdeme všade okolo seba. Príbeh svedčí o tom, že príčinou zla a tragických osudov nebývajú len vojny, prírodné katastrofy, choroby a iné, väčšinou ťažko ovplyvniteľné zásahy „zhora“, ale spôsobujú si ich ľudia sami svojou ľahostajnosťou, lenivosťou, sebectvom, slabosťou či nepochopením. 

Z francúzskeho originálu Les Loyautés (Jean-Claude Lattes, 2018) preložil Alexander Halvoník.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
331898
Názov
Spojenia
EAN/ISBN
9788055162713
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Delphine de Vigan
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/10
Rozsah
192
Rozmer
200×125×19 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Sú to neviditeľné väzby spájajúce nás s inými ľuďmi – so živými či s mŕtvymi. Sú to sľuby bez ozveny, ktoré sme si šepkali, spojenectvá bez slov, dohody uzavreté najčastejšie medzi nami samými, príkazy prijaté bez toho, aby sme ich počuli, podlžnosti uchovávané v najtajnejších záhyboch pamäti.

Sú to zákony z detstva, driemajúce niekde hlboko v našich telách, hodnoty, ktorým vďačíme za to, že chodíme vzpriamení, základy umožňujúce nám vzdorovať, nečitateľné zásady, ktoré nás rozhlodávajú a uzatvárajú do seba. Naše krídla i naše putá.

Sú to odrazové mostíky umocňujúce naše schopnosti i hroby, do ktorých pochovávame naše sny.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
14.12.2018 10:05:55

Kniha po ktorej budete veľmi dlho rozmýšľať, čo všetko v našej spoločnosti nefunguje, ale všetko sa tvári, že tomu tak nie je. V celej tej mašinérii úradov a predpisov sa stráca to, pre ktorého ochranu sa to robí. Dieťa. Pretože dospelí si liečia svoje boľačky. viac... https://www.literama.sk/sk/knihy-clanok/288/spojenia