Oko v alkohole a Dva naviac

Milan Magula

SVK Slovensky Dali-BB2013

Kniha: Oko v alkohole a Dva naviac - Milan Magula
Katalógové číslo: 331719 viac »
Ušetríte až 1,34 € z bežnej ceny 6,60
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,26
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Oko v alkohole a Dva naviac

Kartári vedia, že oko v kartách je dvadsaťjeden. Toľko je v knihe Oko v alkohole príbehov situovaných do obdobia od augusta 1968 až po Nežnú revolúciu v roku 1989. Sú nenásilným pokračovaním obrazu doby z knihy Dva deka spomienok, opisujúcej strasti a drobné radosti počiatkov budovania socializmu po znárodnení v roku 1948. Oko v alkohole je frivolný pohľad za seba, ako sme si užívali, keď nám bol svet gombičkou. Keď sme stratili ideály dvadsaťjeden rokov budovaného socializmu, ktorému sme v snahe dištancovať sa od predošlých praktík dali prívlastok s ľudskou tvárou. Keď sa v práci oslavovali okrem štátnych sviatkov aj narodenia, úmrtia, výročia, meniny, pracovné úspechy aj nezdary, žiale i radosti kolegov, firemné vzostupy aj katastrofy. Po nedeliach, koncoročných či veľkonočných sviatkoch, ale najmä v období zabíjačiek a fašiangov to v kanceláriách, dielňach ako aj pracoviskách pod holým nebom vyvoniavalo kuracinou, kačacinou, prasacinou, baraninou, hovädzinou a nakoniec človečinou. Fajčenie na pracoviskách bolo takou samozrejmosťou ako dýchanie. Čím bolo človeku ťažšie, tým viac sa oddával alkoholu, neviazaným radovánkam so všetkým, čo k tomu patrí hovoriac - aj keby na chleba nebolo. Bolo by nám sveta žiť, len keby sa vyvolení a všemohúci ako čert svätenej vody nebáli slobody náboženstva a väčšej rozhľadenosti pospolitého ľudu, majúceho záujem svet okúsiť aj z opačného konca. Svet kapitalistický, o ktorom sme vedeli žalostne málo. Skreslené informácie sú často horšie ako žiadne. Škoda, že to vieme až teraz.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
331719
Názov
Oko v alkohole a Dva naviac
EAN/ISBN
9788081410413
Forma
Brožovaná
Autor
Milan Magula
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013
Rozsah
134
Rozmer
125×170
Hmotnosť
0,13
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Oko v alkohole a Dva naviac zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.