Socializmus v anekdotách

2595 anekdot a 232 karikatúr

Milan Stano

SVK Slovensky Milan Stano - Štúdio humoru a satiry2018/03

Kniha: Socializmus v anekdotách - 2595 anekdot a 232 karikatúr - 1. vydanie - Milan Stano
Katalógové číslo: 326629 viac »
Ušetríte až 0,89 € z bežnej ceny 7,90
A navyše získate 7 vernostných bodov
Séria kníh: Milan Stano v anekdotách
Milan Stano v anekdotách
Titul je zaradený v tejto sérii
7,01
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Socializmus v anekdotách

2595 anekdot a 232 karikatúr

Anekdoty v tejto knihe sú z našej nedávnej histórie, lebo cez humor sa dá povedať viac o dobe než vážnymi vedeckými traktátmi pre pár odborníkov. Kniha je koncipovaná do štyroch kapitol: Socializmus v anekdotách v Československu, v Sovietskom zväze, v iných socialistických krajinách a Rádio Jerevan. Zbierka obsahuje 1 329 anekdot, je bohato ilustrovaná 257 dobovými karikatúrami. Nájdete tam aj anekdoty na komunistických papalášov Gottwalda, Zápotockého, Novotného, Husáka, Biľaka, Štrougala, Jakeša a iných, ako na Lenina, Stalina, Chruščova, Brežneva, Andropova, Černenka, Gorbačova, Kadára, Ulbrichta ale aj vtipné hlášky z Rádia Jerevan: Čo je to reakčný vtip? Taký, ktorý vymýšľa reakcia a súdruhovia ho rozširujú. Optimista vyhlasuje, že žijeme v najlepšom možnom svete. Pesimista sa obáva, že je to pravda. Anekdoty približujú atmosféru tých čias, ako zmýšľali ľudia v tejto dobe, z čoho a koho si uťahovali, aby aspoň takto ventilovali svoj strach a humor im pomáhal sa preniesť cez ťaživé problémy života. Iné pomery boli v Československu v päťdesiatych rokoch a neskoršie v osemdesiatych rokoch, keď už režim bol deravý a v novembri 1989 sa rozsypal ako domček z karát. Sovietske anekdoty 1917 až 1991 sú pravdepodobne najlepšie, čo sa podarilo ruskej kultúre vytvoriť v období od roku 1917 až po rozpad Sovietskeho zväzu. Možno aj tým, že sú zhustením poznanej skutočnosti a sú pravdivé. Anekdota je malý kúsok pravdy o živote a má veľkú výpovednú hodnotu o dobe v ktorej vznikala. Anekdoty z tej doby mali zvláštne čaro, lebo patrili do kategórie „tabu“. Teda hovoriť sa hovorili, ale takéto anekdoty sa nepublikovali, nevysielali v rozhlase, ani v televízii. Niekedy bolo nebezpečné ich aj rozprávať, lebo za takéto protištátne vtipy hrozilo vyšetrovanie, väzenie. Preto sa aj vravelo takýmto vtipom, že sú zo súťaže o zlatú mrežu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
326629
Názov
Socializmus v anekdotách
Podnázov
2595 anekdot a 232 karikatúr
EAN/ISBN
9788085451559
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Milan Stano
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/03
Rozsah
248
Rozmer
135×205
Hmotnosť
0,28
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Socializmus v anekdotách zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.