Ľudské práva a slobody na Spiši v minulosti

Kniha: Ľudské práva a slobody na Spiši v minulosti - Alexander Bröstl
Katalógové číslo: 325496 viac »
9,58

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ľudské práva a slobody na Spiši v minulosti

Kolektívna monografia je mimoriadne vydarená a prospešná z hľadiska výskumu právnych dejín regiónu Spiša, ktorý vykazuje v porovnaní s ostatným územím Slovenska výrazné špecifiká. Prvá kapitola Prehľad vývoja verejnej správy na Spiši sa venuje podrobnému rozboru verejnoprávnych jednotiek existujúcich na Spiši do konca uhorských dejín. V kapitole je podaný mimoriadne plastický obraz skúmaného regiónu. Azda najlepšou časťou práce z hľadiska právneho historika je druhá kapitola nazvaná Spišské právo - Zipser Willkur. Je nesmierne záslužné publikovať preklad stredovekého nemeckého textu právnej knihy, ktorá v minulosti slúžila ako základný kódex v oblasti spišských miest a dnes práve z dôvodu jej ťažkej jazykovej dostupnosti je pre právnych historikov u nás menej známa. Tretia kapitola Organizácia a funkcie cechov v Kežmarku sa venuje cechom len jedného mesta (ale zato najviac rozvinutým cechom na Spiši, pozn. MP). Veľmi zaujímavé je čítať jednotlivé cechové štatúty a porovnávať ich napr. so štatútmi z východného Slovenska.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
325496
Názov
Ľudské práva a slobody na Spiši v minulosti
EAN/ISBN
9788097253462
Forma
Pevná
Autor
Alexander Bröstl
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017
Rozsah
271
Rozmer
143×245
Hmotnosť
0,45
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ľudské práva a slobody na Spiši v minulosti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.