Rozbúrená voda

Danielle Steel

SVK Slovensky IKAR2018/03

Kniha: Rozbúrená voda - 1. vydanie - Danielle Steel
Katalógové číslo: 320114 viac »
9,38

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Rozbúrená voda

Rozbúrená voda je ďalší bestsellerový román z pera obľúbenej autorky, v ktorom osudy hlavných postáv sú náhodne prepojené počas prírodnej katastrofy a spolu navzájom zdieľajú svoje straty, nádeje a pocity zraniteľnosti a ľútosti. 

Hurikán Ophélia sa valí na New York. O pár hodín šesť ľudí, rovnako ako aj ich rodiny, priatelia a milióny ďalších Newyorčanov uviaznu v mohutných záplavách, ktoré priniesol hurikán.

Úspešná interiérová dizajnérka Ellen Whartonová letí z Londýna do New Yorku navštíviť svoju matku i napriek nepriaznivému počasiu a manželovým obavám. Okrem stretnutia s matkou má ešte ďalšie, ale utajené, veľmi dôležité osobné stretnutie. Keď udrie hurikán, sedemdesiatštyriročná Grace Madisonová aj napriek dcérinmu naliehaniu odmietne odísť z bytu, ktorý sa nachádza v centre evakuačnej zóny. Svoj omyl uzná, až keď sa s Ellen po pás vo vode brodia k policajným člnom.

Britský investičný bankár Charles Williams cestuje do New Yorku pracovne, ale zároveň dúfa, že sa mu podarí stretnúť so svojimi dvoma dcérami, ktoré žijú s jeho nádhernou bývalou manželkou v SoHo. V zúfalstve prehľadáva úkryty so stovkami obetí hurikánu a v jednom z úkrytov natrafí na Ellen a jej matku. 

Lekárka na pohotovosti Juliette Duboisová je počas živelnej pohromy práve v nemocnici. Náhle však zlyháva generátor a mladá lekárka odhodlane bojuje o životy pacientov. 

Vysokoškolskí študenti Peter Holbrook a Ben Weiss so vzrušením očakávajú dobrodružstvo spojené s blížiacim sa hurikánom. S bohatými zásobami jedla a piva čakajú v byte v zdevastovanom dome a odmietajú sa evakuovať. Keď si však uvedomia, že hrozí zrútenie budovy, musia sa rozhodnúť, či zostanú alebo skočia do rozbúrenej vody. 

Deň plný chaosu si vyberá svoju daň. Ľudské životy, milovaní ľudia a majetok sú odplavené záplavami. Naozajstní hrdinovia sú odhalení počas boja mesta a Newyorčanov s prírodnou katastrofou epických rozmerov. A potom prichádza skutočná výzva, keď tí, čo prežili, musia čeliť budúcnosti poznačenej ranami a bolesťami tohto dňa.    

Z anglického originálu Rushing Waters (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2016) preložila Zuzana Gašparovičová.

© 2018 Literama


Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
320114
Názov
Rozbúrená voda
EAN/ISBN
9788055158846
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Danielle Steel
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/03
Rozsah
280
Rozmer
200×125×25 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

„Nemali by sme sa pripraviť na hurikán, keby mesto vyhlásilo krízový stav?“ spýtala sa ho. Celý deň o tom premýšľala. Skúsenosť s hurikánom Sandy ju poučila, aké dôležité je mať sa na pozore.

„Sotva! Načo si vyrábať starosti?! Začneme konať, až keď nám zhora povedia. Nebudeme vopred mrhať časom. Neviem ako ty, ale aj bez behačiek okolo hurikánu mám dvakrát viac práce než obvykle.“

„Aj ja. Niekto by mal aspoň skontrolovať generátory, aby sa nestalo, že v prípade núdze zlyhajú, ako to bolo v Newyorskej mestskej nemocnici.“

„Vari pracuješ v krízovom štábe pre živelné pohromy?“ spýtal sa jedovato a zovrel pery do tenkej čiary. „Prečo nezavoláš riaditeľovi nemocnice a nespýtaš sa ho osobne?“

Juliette ignorovala sarkastickú poznámku a tvrdohlavo pokračovala: „Mali by sme sa pripraviť. Sme dosť blízko pri rieke, Hudson nás môže zaplaviť.“

„Tak si zajtra obuj do roboty gumáky. Čo čakáš, že urobím? Sám navláčim vrecia s pieskom? Som lekár, nie údržbár! Prestaň panikáriť, nech si pacienti nič nevšimnú!“ precedil cez zuby. Odložil chorobopis a odpochodoval. Sestrička na príjme mlčky zdvihla obočie.

„Mali by sme sa pripraviť,“ povedala jej potichu Juliette. Michaela prikývla.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Rozbúrená voda zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.