Zakázané ovocie

Jojo Moyesová

SVK Slovensky IKAR2018/05

Kniha: Zakázané ovocie - 1. vydanie - Jojo Moyesová
Katalógové číslo: 318707 viac »
Ušetríte až 2,94 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,96
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zakázané ovocie

V päťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia obyvatelia malého prímorského mestečka Merham poznajú svoje miesto. Nudné mestečko veru neponúka veľa vzrušenia, každý si žije svoj život v zabehnutých koľajách. Lottie a Celia sú mladé dievčatá, ktoré vyrastajú v jednom dome ako sestry.  Lottie, ktorá žije s váženou rodinou Holdenovcov, miluje toto miesto, ale pre ich dcéru Celiu, je život v tomto ospalom kúte sveta obmedzujúci. 

Vzrušenie do mesta prinesie skupina bohémov, ktorí sa nasťahujú do Arcadie, veľkolepého sídla v štýle art deco na pobreží. Obidve mladé dievčatá sú uchvátené alternatívnym spôsobom ich života. Miestni obyvatelia sú pobúrení. Sled udalostí, ku ktorým dôjde  v dome, má však tragické a trvalé následky pre všetkých.  

Prešlo päťdesiat rokov a veľkolepé sídlo Arcadia je renovované. Dom sa prebúdza k životu a rovnako aj jeho tajomstvá pochované za jeho múrmi pred mnohými rokmi. Emócie silnejú a vynára sa otázka, či je možné uniknúť pred minulosťou.  

Z anglického originálu Foreign Fruit (Hodder & Stoughton House, UK, 2004) preložila Tamara Chovanová.

© 2018 Literama

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
318707
Názov
Zakázané ovocie
EAN/ISBN
9788055159645
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jojo Moyesová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/05
Rozsah
392
Rozmer
227×145×20 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

A ešte tu bol pocit viny – v noci si zapchávala uši, aby nepočula Celiin dych, a ticho plakala nad svojou zúfalou túžbou zradiť dievča, ktoré jej bolo ako sestra. Nikto jej nikdy nebol taký blízky. Nikto k nej nebol taký láskavý. A pre tento hrozný pocit svojho pokrytectva Celiu ešte väčšmi nenávidela.
Niekedy zazrela záblesk starého priateľstva, akoby sa rozišli oblaky a odhalili nekonečnú modrú šíravu, ale potom sa znova zhlukli a Lottie ju nevedela vnímať bez spojitosti s Guyom. Ak mu Celia poslala vzdušný bozk, musela potláčať nutkanie vrhnúť sa iracionálne medzi nich ako ľudský štít, ktorý by mu zabránil bozk prijať. Keď videla, ako ho ležérne objala okolo pliec, doslova mala chuť vraždiť. Striedavo cítila pocit viny a zúrivej žiarlivosti a kyvadlo sa najčastejšie zastavilo niekde medzi tými dvoma bodmi.
Celia akoby to nevidela.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zakázané ovocie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.