Smrť v bunkri

Správa o mojom otcovi

Martin Pollack

SVK Slovensky Absynt2017/11

Kniha: Smrť v bunkri - Správa o mojom otcovi - Martin Pollack
Katalógové číslo: 317988 viac »
Ušetríte až 3,57 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 13 vernostných bodov
Séria kníh: Edícia Prekliati reportéri
Edícia Prekliati reportéri
Titul je zaradený v tejto sérii
13,33
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Smrť v bunkri

Správa o mojom otcovi

„Zdedil som po ňom niečo? Nesiem v sebe kus z neho?“ pýta sa spisovateľ a reportér Martin Pollack pri pohľade na fotografiu svojho otca v uniforme SS. Je nenávisť dedičná? A ako sa postaviť temnej minulosti svojich vlastných predkov? 

S desivým dedičstvom nacizmu sa nedokážu vyrovnať celé krajiny. Ako sa s ním teda má vysporiadať jeden človek, keď zistí, že jeho otec má na rukách krv stoviek nevinných ľudí? 

Martin Pollack, autor obľúbenej knihy Americký cisár, prichádza s mimoriadne osobným a o to dôležitejším príbehom – s príbehom vlastnej rodiny. V knihe Smrť v bunkri pátra po nacistickej minulosti svojich predkov, no predovšetkým biologického otca, vysokého predstaviteľa nacistickej SS, ktorý po potlačení SNP operoval a vraždil aj na území Slovenska. Martin Pollack rekonštruuje jeho život, aby lepšie spoznal a pochopil aj samého seba. Prijať minulosť i všetky jej hriechy – to je možno najlepší spôsob, ako sa vyrovnať s temnými dejinami svojej rodiny. A je to možno aj dobrý recept pre celú spoločnosť. 

Kniha Martina Pollacka Smrť v bunkri vychádza vo vynikajúcom preklade Michala Hvoreckého.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317988
Názov
Smrť v bunkri
Podnázov
Správa o mojom otcovi
EAN/ISBN
9788089876778
Forma
Brožovaná
Autor
Martin Pollack
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/11
Rozsah
248
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
06.04.2019 07:40:22

Ako sa vyrovnať z minulosťou, keď váš vlastný otec bol SS-ák? Stará mama mu dávala vždy za príklad svojho otca, Gerharda Basta. "Mal by si byť na neho hrdý, nikdy neurobil nič zlého, nemá sa za čo hanbiť", aj keď sa stretli so susedkami, boli celé z unesené, že je to celý Gerhard. Skutočnosti sú však oveľa desivejšie. Od anexie Slovinska, kde žila komunita Nemcov, a ako sa tu pomaly udomácňoval nacizmus, nenávisť k svojim susedom, začínajúce etnické roztržky, nenávisť k inakosti, vierovyznaniu. Mlady Pollack, to najprv nechápal, časom však začína dospievať k poznaniu, aké zverstvá jeho otec vykonával, aj na Slovensku, v Bielorusku, Poľsku. Sám sa rozhodne študovať v Poľsku a vykonať výlet do Prahy. A to je aj definitívny koniec vzťahov so svojou starou mamou a rakúskou rodinou. Spisovateľ vykonal veľký kus investigatívnej a mravenčej práce až do hĺbky archívnych dochovaných spisov o komandách SS. Kniha nie je rozsiahla ale obsahom VEĽKÁ. Budete o nej dlho rozmýšľať. Vrelo odporúčam!