Spiace krásavice

Stephen King Owen King

SVK Slovensky IKAR2018/03

Kniha: Spiace krásavice - 1. vydanie - Stephen King, Owen King
Katalógové číslo: 317719 viac »
14,91

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Spiace krásavice

V malom mestečku Dooling, West Virginia, došlo k podivnej vražde dvoch mužov, ktorí boli záhadnou ženou ubití na smrť. Žena podpáli laboratórium, v ktorom muži pracovali a nechá sa zatknúť miestnou šerifkou Lilou Norcrossovou. 

Medzitým sa objavujú správy o zvláštnej chorobe, ktorá sa šíri po celom svete. Je to spavá choroba, ktorá postihuje ženy každého veku. Ženy upadajú do hlbokého spánku a sú "zakuklené" vo zvláštnom materiály. Keď je "kukla" narušená, zo žien sa stávajú vraždiace monštrá. 

V mestečku sa tajomný vírus šíri v ženskej väznici a postihuje všetky väzenkyne okrem jednej. Tá má tajomstvo, ktoré môže zmeniť dejiny ľudstva. Zdá sa, že tajomná Evie dokáže zaspať a prebudiť sa. Je imúnna voči prekliatiu spánkovej choroby. Je to nejaká medicínska anomália alebo táto žena je démon, ktorého treba zabiť?  

Ženy sa boja zaspať, muži sú opustení a šíri sa panika. Vo všetkom tom chaose sa šerifka Lila Norcrossová zo všetkých síl snaží udržať situáciu vo svojom mestečku pod kontrolou. Uvedomuje si, že predovšetkým sama nesmie zaspať, hoci padá od únavy, inak by sa nevyhla smrteľným následkom. Ale má ešte dôvod bdieť, keď ju jej najbližší človek zradil? 

Psychiater Clinton Norcross, jej manžel, musí v núdzi riadiť väznicu plnú na všetko odhodlaných žien. Netuší, že jedna z nich zrejme ani nie je človek! 

Z anglického originálu Sleeping Beauties (Scribner, an imprint of Simon & Schuster, Inc., New York 2017) preložila Marína Gálisová.

© 2018 Literama

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317719
Názov
Spiace krásavice
EAN/ISBN
9788055158884
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Stephen King, Owen King
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/03
Rozsah
712
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

„Tých, čo pozorujú nočné motýle, volajú motýliari. Znie to tak, ako keby ich zbierali, ale oni ich nezbierajú.“

Lila práve obracala auto, chystala sa vyraziť po Ball's Hill Road naspäť do mesta, keď jej zatknutá bez vyzvania ponúkla túto informáciu. Pozrela do spätného zrkadla a stretla sa s upretým pohľadom tej ženy. Jej hlas znel jemne, no nie ktovieako žensky. Hovorila celkovo trochu neprítomne, Lile nebolo jasné, či vety adresuje priamo jej, alebo sa rozpráva sama so sebou.

Drogy, pomyslela si. Tipujem PCP. Alebo ketamín.

„Viete, ako sa volám,“ povedala, „tak odkiaľ sa poznáme?“

Možností bolo viac: rodičovské združenia (nepravdepodobné), noviny alebo ju Lila za posledných štrnásť rokov zatkla a nepamätala si jej tvár. Tretie dvere vyzerali najpravdepodobnejšie.

„Mňa pozná každý,“ prehodila Evie. „Som takpovediac celebrita.“ Zazvonili jej putá, keď zdvihla plece a pošúchala si ním bradu. „Takpovediac. Celebrovaná celebrita. Oslávená. Spolu s Otcom, so Synom a Svätým Duchom. Evie. Ave Eva. A slovo sa telom stalo. Vešpery. Večer. Vtedy sa všetci ukladáme na spánok. Jasné? A motýliarka. Nie zberateľka, ale skoro. Matka.“

Civilisti netušia, koľko nezmyslov si taký poliš musí vypočuť.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Spiace krásavice zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.