Hviezda nad arabským peklom

Monika Wurm

BRÁNA2017/12 SVK Slovensky

Kniha: Hviezda nad arabským peklom - 1. vydanie - Monika Wurm
Katalógové číslo: 316767
12,47

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hviezda nad arabským peklom

Hlavná hrdinka Fatima sa narodila vo Francúzsku. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nepochádzala z radikálnej afganskej rodiny, ktorá ju i v modernej Európe chce vydať proti jej vôli a poslať ju s manželom naspäť do Afganistanu. Fatima snúbenca odmieta. Pre ujmu na cti rodiny sa ju pokúsia zabiť jej vlastní bratia. Mladá žena ako zázrakom prežije, dostáva sa do ochranného štátneho programu. Odchádza do Paríža, kde si nezmenila iba meno z Fatimy na Fabiene, ale zmenila aj vieru, pretože sa s islamom svojej rodiny nedokázala stotožniť.

Život odvážnej ženy sa dlhé roky zdal byť v najlepšom poriadku. Mala nielen skvelé zamestnanie, ale aj starostlivého manžela, s ktorým občas pracovne vycestovala do zahraničia. Jedného dňa odchádzajú do Saudskej Arábie, krajiny, ktorá je neslávne známa svojimi antifeministickými zákonmi a prísnymi trestami. Tu sa vrtkavé šťastie nečakane proti Fabiene obráti, dostáva sa do ženského väzenia, ďaleko od civilizácie. Úbohá žena musí znášať príšerné neľudské podmienky, nedostatok jedla i spaľujúcu horúčavu. Väznica okrem odsúdených žien ukrýva vo svojich útrobách nechutné tajomstvo. Tajomstvo, o ktorom síce vie každá väzenkyňa, ale žiadna o ňom nehovorí. Tu sa desivý príbeh plavovlásky s oceľovomodrými očami ešte len začína.

Pripravte sa na hrôzu, ktorá vám od hnevu nechá zovrieť krv v žilách. Taký silný príbeh si žiada čitateľa s odvahou spoznať odvrátenú stranu postavenia ženy v krajine, ktorá žene právo prakticky ani nedáva.

Pri čítaní tejto knihy odhalíte tabuizované témy nesprávne pochopeného náboženstva, ktoré vás nielen šokujú a pobúria, ale vám doslova vyrazia dych. Ak sa vám už teraz pri pomyslení na osud hrdinky ježia chĺpky, tak vedzte, že to, čo ešte príde, ďaleko prekoná vaše očakávania a hranicu chápania. Trúfate si?

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
316767
Názov
Hviezda nad arabským peklom
EAN/ISBN
9788075840189
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Monika Wurm
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/12
Rozsah
368
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
21.10.2020 23:21:38

Pre túto knihy som dala plný počet hviezdičiek s obrovským sebazaprením. Nie preto, že je zle napísaná, alebo že je o ničom. Ale práve pre jej obsah, ktorý musí každého normálneho, civilizovaného človeka hlboko urážať a pre civilizovanú časť sveta takýto spôsob myslenia a konania nemôže byť akceptovateľný. Preto je dôležité vzdelanie dostupné pre všetkých a v rovnakej miere.