„Javorinu Nemci nikdy nedostanú!”

Odboj a partizánske hnutie v podjavorinskom regióne 1939-1945

Juraj Krištofík

SVK Slovensky Múzeum Slovenského Národného Povstania2017

Kniha: „Javorinu Nemci nikdy nedostanú!” - Odboj a partizánske hnutie v podjavorinskom regióne 1939-1945 - Juraj Krištofík
Katalógové číslo: 301394 viac »
11,18

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: „Javorinu Nemci nikdy nedostanú!”

Odboj a partizánske hnutie v podjavorinskom regióne 1939-1945

Publikácia mladého historika Juraja Krištofíka precízne a pútavo mapuje spoločenskú situáciu a predpoklady odboja a partizánskeho hnutia v kopaničiarskom regióne Bielych Karpát v širšom regióne okolo Starej Turej. Medzi Váhom a Novým Mestom nad Váhom na jednej a moravsko-slovenskými hranicami na strane druhej sa odohrával príbeh prevádzačov cez slovensko-protektorátne hranice v rokoch II. svetovej vojny, odbojných miestnych obyvateľov s rozdielnym náboženským i politickým presvedčením voči Slovenskému štátu a ľudáckemu režimu a s jedinečnou regionálnou mentalitou, ktoré ich nakoniec viedli do radou odboja. Kniha sa zameriava najmä na postihnutie osudov najvýraznejších odbojových formácií v regióne – partizánskeho oddielu Hurban s legendárnym i legendarizovaným miestnym veliteľom Milošom Uhrom a partizánskej brigády J. V. Stalina, vedenej pôvodne Ukrajincom Dibrovom. Autor sa nevyhýba ani kontroverzným témam zabitia oboch spomínaných partizánskych veliteľov či lúpežnej a násilnej činnosti niektorých partizánov či osôb, ktoré sa za partizánov vydávali. Prácu obohacujú desiatky autentických dobových fotografií.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
301394
Názov
„Javorinu Nemci nikdy nedostanú!”
Podnázov
Odboj a partizánske hnutie v podjavorinskom región
EAN/ISBN
9788097255923
Forma
Pevná
Autor
Juraj Krištofík
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017
Rozsah
212
Rozmer
160×230
Hmotnosť
0,47
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
„Javorinu Nemci nikdy nedostanú!” zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.