Temné poledne

Příhraničí 4

Pavel Kornev

CZE Česky FANTOM Print2017/04

Kniha: Temné poledne - Příhraničí 4 - 1. vydanie - Pavel Kornev
Katalógové číslo: 297255 viac »
Ušetríte až 2,65 € z bežnej ceny 16,45
A navyše získate 13 vernostných bodov
Séria kníh: Příhraničí
Příhraničí
Titul je zaradený v tejto sérii
13,80
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Temné poledne

Příhraničí 4

Když nezabijete kulku vy, zabije ona vás. Nechcete-li dýchat kouř z ohně, spálí vás mráz. Potrhané zbytky Ledova světa se otřásají brutální válkou. Starý a křehký řád se nakonec hroutí – je čas zvolit nové vládce a ruka, která drží nůž, bude vládnout Příhraničí.
Proto ti, kdo chtějí těžit z nového systému moci, hledají Kluzkého. Aby přežil a unikl z Příhraničí, musí hledat nůž, zatímco Napalm jakožto pyromant vyčkává na příležitost, aby mohl přiložit do kotle.
Před příchodem Černého poledne se pokřiví nejen obrysy reality, ale také Ledův pohled na svět a lidi i nelidi, o nichž si myslel, že je dobře zná. A jelikož Hippokratova přísaha v Příhraničí tak docela neplatí, připraví mu rozverný lékař překvapení v podobě obličeje zmetka, což se rovná propustce do ghetta psanců. Začíná to definitivně vypadat, že Ledův život v tomto propadlišti mezi dvěma světy bude zase o něco barvitější.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
297255
Názov
Temné poledne
Podnázov
Příhraničí 4
EAN/ISBN
9788073983796
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Pavel Kornev
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/04
Rozsah
320
Rozmer
145×205 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
13.06.2017 23:10:01

Štvrtý diel série Příhraničí nesklamal. Začiatok je trošku pomalší, opäť je tam viac politikárčenia, kto s kým, prečo, začo. Tým, že v Pevnosti je veľa skupín, ktoré sa usilujú o získanie moci a vlády, ich krátke spojenectvá za účelom získania prevahy sa prelínajú, tak niekedy je to priveľmi prepletené. Mágovi, čarodejníci, kúzelníci, vedmy, veľa magickej energie, kruté boje – tým je naplnená pevnosť, ktorá očakáva príchod temného poludnia. Je to čas, keď sa slnko prekryje s azúrovým slnkom a na Príhraničie padne tieň a „vyleje“ sa krutý mráz, ktorý neprežije ten, čo sa nestihol včas skryť. Náš hlavný hrdina Led je opäť v kurze. Tým, že si ho nôž, magický artefakt, vybral, stal sa hľadaným a každý ho chce na svojej strane. Po dobrom, alebo po zlom. Hlavne živého. Ten nôž totiž len v rukách Leda dokáže zázraky. Ostatní nôž neovládajú, nôž ovládne ich a obracia sa proti nim, zabíjajú sa vlastnou rukou. Led celkovo získava vlastnosti, ktoré predtým nemal. Ale stále mu veľa vecí nedochádza. Skupiny bojujúce o moc chcú od neho, aby získal ďalší nôž, chcú s nimi otvoriť bránu – portál, do normálneho sveta. Musí sa to ale uskutočniť počas temného poludnia. Led sa nedobrovoľne vydáva na územie Pevnosti hľadať ďalší nôž. Na ruke ma kúzlo v podobe retiazky, ktorá sa mu zarýva do krvi a aby si ho poistili, nakazili ho, takže vyzerá ako Zmätok (skupina znetvorených a degenerovaných ľudí), po získaní noža mu prisľúbili protilátku. On však veľmi dobre vie, že ak otvorí portál, buď ho zabije energia, ktorá sa pri tom vytvorí, alebo ak to prežije, tak ho zabijú tí, pre ktorých portál otvoril. Dej je nabitý postavami, konečne sa tu mihne aj taká menšia ženská postava. Tak ako sa v prvej knihe pilo na každej strane, tak tu sa nepije skoro vôbec. Hlavný hrdina sa zmenil, bije sa a zabíja len keď musí, ale neuberá to nič na atraktívnosti a dynamickosti deja, ktorý sa odohráva k krutých mrazoch Príhraničia, rozvalinách budov, alebo v tajomnom podzemí. Priestor sa začína kriviť, veľa veci nie je takých, ako sa zdá, Temné poludnie je tu a nad Pevnosťou visí Ľadová citadela, aby už tak zamrznutú krajinu zaliala ešte krutejším mrazom. Výborná časť a už netrpezlivo čakám na ďalšiu. Odporúčam milovníkom akčného fantasy – už som to písala, že oceňujem u spisovateľa najmä to, že jeho postavy, ktoré tvoria dej sú dospelí ľudia a tak príbeh je realistickejší, i keď je to stále mužský svet.