Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli

Kniha: Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli - 1. vydanie - Zuzana Šinkovicová
Katalógové číslo: 296819
Ušetríte až 1,13 € z bežnej ceny 7,90
A navyše získate 6 vernostných bodov
6,77
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli

Hrdina našej knižky, myšiak Samuel, sa po náročnej príprave vydáva spoločne so svojimi myšacími kamarátmi na cyklistické preteky okolo Slovenska.

Na dlhočiznej ceste z Bratislavy až do Košíc navštívi množstvo krásnych a zaujímavých miest a stretne veľa významných osobností našej dávnej minulosti. Zažije aj dobrodružstvá, pri ktorých tuhne krv v žilách, napríklad let v stíhačke, nebezpečnú plavbu na plti, útok ryšavého kocúra na cyklistický pelotón a ďalšie.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
296819
Názov
Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicy
EAN/ISBN
9788081152481
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Zuzana Šinkovicová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/04
Rozsah
96
Rozmer
165×240 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
14%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
10.05.2017 22:55:51

Ak hľadáte knihu pre svoje deti (podľa mňa 8-12 rokov), ktorá im aj niečo dá, kúpte im Myšiaka Samuela a jeho cestu okolo Slovenska na bicykli. Výborná kniha, dobrý nápad Zuzany Šinkovicovej a ÚŽASNÉ, NÁDHERNÉ ilustrácie Mareka Mertinku. Autorka spojila príbeh bicyklujúcich myšiakov – vzhľadom k ošiaľu, ktorý na Slovensku spôsobil Peter Sagan je efekt zaručený, s poznávaním nášho Slovenska. Nechýba na začiatku mapka ich trasy aj s vyznačenými zastávkami – obrys Slovenska je ohraničený originálne – reťazou z bicykla. Dnešné deti majú veľké problémy so zemepisom. Nepoznajú naše mestá, nevedia o zaujímavostiach, ktoré naše krásne Slovensko má. Pri čítaní tak poznajú aspoň niektoré a možno to v nich zobudí zvedavosť a budú sa chcieť na tie miesta pozrieť. Len tak pre zaujímavosť: cez víkend som poznala 10 ročného chlapca, ktorý nikdy v živote nepočul o Jánošíkovi. Neviem, ale dosť som sa čudovala. Nerozprávali o tom ani v škole, aspoň si to nepamätal. Možno vo vyššom ročníku to napravia. Áno, bol to zbojník, ale bol legendou a patrí k Slovensku. Som rada, že v knihe Jánošíka autorka spomína. Spomína tam aj najstaršiu banskú akadémiu, dozviete sa veľa zaujímavostí o kaštieli v Svätom Antone, aj o Herlianskom gejzíre, budete sa plaviť na pltiach po Dunajci a veľa iných zaujímavostí absolvujete s myšiakmi-cyklistami. V závere pretekov v Košiciach budete víťazi všetci, ktorí si knihu prečítate. Dozviete sa veľa o našom krásnom Slovensku. Kniha je naozaj veľmi dobre napísané. Aj jej úprava je veľmi vyvážená. Dobre zvolená veľkosť písmen, prehľadné rozdelenie nie dlhých kapitol, texty vhodne doplnené vtipnými ilustráciami (mne sa veľmi páčil štýl ilustrátora) je zárukou, že kniha by sa mohla deťom páčiť. Určite odporúčam aj do škôl. Neviem síce podľa čoho autorka vyberala miesta o ktorých písala, ale zas na 93 strán sa nedá „napchať“ všetko, čo na našom Slovensku máme. Práve sa mi páčilo to, že tam opisovala aj nie notoricky známe miesta. Našla som však aj chybu. Na str. 67 v etape od Oravského zámku do Východnej sa spomína Dobšinská ľadová jaskyňa - škoda, správne má byť Demänovská ľadová jaskyňa. Inak výborná kniha, ODPORÚČAM.