Piata loď

Monika Kompaníková

SVK Slovensky ARTFORUM2017/02

Kniha: Piata loď - 1. vydanie - Monika Kompaníková
Katalógové číslo: 287893 viac »
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Piata loď

Príbeh detí, ktoré sa na ulici cítia bezpečnejšie, ako doma. Špeciálna edícia jedného z najúspešnejších slovenských románov posledných rokov, ktorý sa stal predlohou rovnomenného celovečerného filmu režisérky Ivety Grófovej, vychádza s priloženým filmovým soundtrackom na CD aj na stiahnutie.

Jeho titulnú pieseň Kde sa slzy berú naspievala Katarzia. Film bude v slovenských kinách od 16.3. 2017. Krehká výpoveď o svete dospelých videnom očami detí, rovnako však aj drsný obraz pohľadu dospelých na detský svet. Hra na rodinu, ktorá navždy zmení životy detí. Jarka prežíva svoje detstvo v nestabilnom rodinnom ženskom trojuholníku spolu s matkou Luciou a starou mamou Irenou. Svoju mamu nesmie volať mama a svoju starú matku babka. Žije na ulici a v byte plnom podozrelých návštev a večierkov a snaží sa nájsť trochu lásky medzi Luciiným nezáujmom a depresiami. Všetko sa zmení, keď si spolu s malým Kristiánom a dvoma opustenými batoľatami vytvoria v záhradnom domčeku svoju náhradnú rodinu. Román Piata loď získal v roku 2011 najprestížnejšie slovenské literárne ocenenie Anasoft litera, bol preložený do nemčiny, češtiny, poľštiny, bulharčiny, arabčiny, maďarčiny, v Chorvátsku vyšiel v sérii tridsiatich súčasných európskych románov, pripravuje sa rumunské vydanie. Na motívy románu Piata loď a ďalších poviedok Moniky Kompaníkovej vzniklo niekoľko študentských scenárov na VŠMU a FAMU, krátky animovaný film, monodráma Rosy Pokornej, monodráma Slávy Daubnerovej, či divadelné predstavenie divadla Slúchadlo.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
287893
Názov
Piata loď
EAN/ISBN
9788081501722
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Monika Kompaníková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/02
Rozsah
196
Rozmer
135×184 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Monika 5 z 5
04.05.2017 16:21:49

Krásne dielo, ktoré otvára oči do detského vnímania sveta dospelých, cez život jedného obyčajného sídliskového dievčaťa, ktoré napriek nepriazni osudu a ťažkého detstva nepadá na spoločenské dno,kam by človek vzhľadom na to v akom prostredí vyrastá očakával, ale dokáže najtriezvejšie rozmýšľať a konať tak nevinne detsky.