Zázraky života

Ivan Štúr

SVK Slovensky Millerka s.r.o.2016

Kniha: Zázraky života - Ivan Štúr
Katalógové číslo: 283898 viac »
Ušetríte až 1,11 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,79
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zázraky života

Kniha známeho detského psychológa profesora Ivana Štúra Zázraky života vychádza, aby ostali s nami jeho originálne a hlboko ľudské, psychologicko-filozofické myšlienky podčiarknuté životnou skúsenosťou a klinickou odbornou praxou.

Eseje o láske, živote a smrti sú zostavené z dosiaľ publikovaných i nepublikovaných článkov. Svojím obsahom ako by chceli zdôrazniť, že možno práve dnes je dobre spomenúť si na iný, kvalitnejší a zaujímavejší pohľad na svet, ktorý nepozná vypočítavosť a iné kvantitatívne kritéria.

Autor sa múdro, láskavo a filozoficky zamýšľa nad základnými otázkami života: Čo robiť? Ako žiť? Venuje sa aj oblasti medziľudských vzťahov, láske, rozchodom, ale aj témam ako je charakter, humor, stres, žiarlivosť, nevera, smútok a dalšie. Kniha svojím obsahom môže zaujať čitateľa každého veku a môže byť inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú prežiť plnohodnotný a šťastný život.

„Nad všetkými každodennými povinnosťami, potrebami a nutnosťami nášho života leží čosi vyššie, poézia bytia, očarenie každou maličkosťou, vďačnosť za všetko čo bolo a je, “ aj to jedna z úžasných myšlienok prof. Ivana Štúra, ktorý nás pred rokom navždy opustil.

Profesor Ivan Štúr (1933 – 2015) svoj dlhý a tvorivý život, na ktorý ho pripravili rodičia, otec známy filozof a matka prvá profesorka medicíny v Československu, zúročil naozaj bohato. Najprv vyštudoval telovýchovu na Pedagogickej fakulte v Olomouci, neskôr psychológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Aktívny šport a pediatrická psychológia mu navždy prirástli k srdcu. Pre svoje nekompromisné postoje k okupácii Československa v roku 1968 bol prinútený vzdať sa miesta za vysokoškolskou katedrou, ale naďalej sa dlhodobo občiansky i autorsky angažoval. Jeho meno ako milovníka prírody a prírode blízkych športov (vodáctvo, turistika, volejbal) nájdeme aj v slávnej ochranárskej publikácii Bratislava/nahlas. Vyše 30 rokov pôsobil na klinike na Bezručovej ulici v Bratislave ako detský psychológ. Napísal z tejto oblasti mnoho odborných i populárno-vedeckých kníh, podieľal sa na založení Ligy za duševné zdravie. V roku 1990 až 1995 sa stal predsedom Vedeckého kolégia SAV pre psychológiu a pedagogiku, v roku 1999 bol hlavným odborníkom ministerstva zdravotníctva pre klinickú psychológiu. Popritom prednášal na Univerzite Komenského v Bratislave a na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Bol autorom viacerých odborných i populárno-vedeckých kníh: Problémy rodiny a školskej výchovy, Dieťa a príroda, Základy diferenciálnej psychológie II, Ľudské mláďa, Pediatrická psychológia, Rozhovory o dospievaní, Metamorfózy života, Podoby života, O láske a neláske. V roku 2014 vyšli knižne rozhovory Denisy Gura Doričovej s týmto členom slávnej štúrovskej rodiny pod názvom Kto chce žiť, nech sa kýve. Pán profesor bol praprasynovec Ľudevíta Štúra.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
283898
Názov
Zázraky života
EAN/ISBN
9788097242602
Forma
Brožovaná
Autor
Ivan Štúr
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016
Rozsah
130
Rozmer
148×210
Hmotnosť
0,21
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zázraky života zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.