Prirodzenoprávna teória v práve Katolíckej cirkvi

Veronika Čunderlík Čerbová

SVK Slovensky Leges2016/03

Kniha: Prirodzenoprávna teória v práve Katolíckej cirkvi - Veronika Čunderlík Čerbová
Katalógové číslo: 268292 viac »
Ušetríte až 3,10 € z bežnej ceny 19,25
A navyše získate 16 vernostných bodov
16,15
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Prirodzenoprávna teória v práve Katolíckej cirkvi

Monografia pozostáva z piatich kapitol, v ktorých autorka vymedzuje základné pojmy stanovenej témy, spracováva prirodzený zákon od grécko-rímskych čias po sv. Tomáša Akvinského, pojednáva o prirodzenom zákone sv. Tomáša Akvinského až po novoveké teórie, rozpracováva novotomismus, II. vatikánsky koncil a pokoncilové obdobie. V záverečnej kapitole poukazuje na vplyv prirodzeného zákona na pozitívne právo Katolíckej cirkvi, konkrétne sleduje vplyv na kánonické manželské právo, ľudské práva v pozitívnom práve Katolíckej cirkvi a princíp kánonickej umiernenosti. Monografia komplexným spôsobom spracúva prirodzenoprávnu koncepciu vypracovanú Katolíckou cirkvou a vypĺňa tak vedeckú medzeru na túto tému v podmienkach Slovenskej a Českej republiky. Monografia môže byť užitočná nielen pre právnikov, ale aj pre teológov, z dôvodu vplyvu prirodzeného zákona Katolíckej cirkvi na pozitívne právo, nakoľko prirodzenoprávny charakter niektorých noriem kánonického práva má významné právne účinky, na ktoré je potrebné pri aplikácii kánonickoprávnych noriem pamätať. Anotace (překlad): Monografie se skládá z pěti kapitol, v nichž autorka vymezuje základní pojmy stanoveného tématu, zpracovává přirozený zákon o řecko–římských dob po sv. Tomáše Akvinského, pojednává o přirozeném zákonu sv. Tomáše Akvinského až po novověké teorie, rozpracovává tomismus, 2. vatikánský koncil a pokoncilové období. V závěrečné kapitole poukazuje na vliv přirozeného zákona na pozitivní právo Katolické církve, konkrétně sleduje vliv na kanonické manželské právo, lidská práva v pozitivním právu Katolické církve a princip kanonické umírněnosti. Monografie komplexním způsobem zpracovává přirozenoprávní koncepci vytvořenou Katolickou církví a vyplňuje tak vědeckou mezeru v této problematice v podmínkách Slovenské a České republiky. Monografie může být užitečná nejen právníků, ale i teologům, z důvodu vlivu přirozeného zákona Katolické církve na pozitivní právo, neboť přirozenoprávní charakter některých norem kanonického práva má významné právní účinky, které je potřeba mít při aplikaci kanonickoprávních norem na paměti.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
268292
Názov
Prirodzenoprávna teória v práve Katolíckej cirkvi
EAN/ISBN
9788075021304
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Veronika Čunderlík Čerbová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/03
Edícia
Teoretik
Rozsah
176
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
0,23
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Prirodzenoprávna teória v práve Katolíckej cirkvi zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.