Stingl Miloslav - Biografie cestovatelské legendy

Adam Chroust

CZE Česky JOTA2016/02

Kniha: Stingl Miloslav - Biografie cestovatelské legendy - Adam Chroust
Katalógové číslo: 255587 viac »
Ušetríte až 25,51 € z bežnej ceny 87,89
A navyše získate 62 vernostných bodov
62,38
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Stingl Miloslav - Biografie cestovatelské legendy

První jedinečná autorizovaná biografie cestovatelské legendy Miloslava Stingla. Významný český cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl po desítkách let zarytého mlčení souhlasil se zpracováním a zveřejněním svého neuvěřitelného životního příběhu, na který netrpělivě čekalo několik generací jeho věrných čtenářů. Fascinující život autora, který své etnografické výzkumy uveřejnil ve 42 knihách, jež vyšly ve 240 vydáních v nákladu převyšujícím 17 milionů výtisků, je dodnes opředen mnoha dohady a tajemstvími. Jak je možné, že v době neprodyšně uzavřených hranic procestoval 152 zemí celého světa? Proč si ho indiánský kmen ze Severní Ameriky vybral za svého náčelníka? Co mu pomohlo přežít děsivou námořní katastrofu u břehů Afriky během jedné z jeho osmi plaveb kolem světa? Během devatenácti let, která prožil za hranicemi své země, se mu svět měnil doslova před očima. Podívejte se v jeho vzpomínkách na průběh karibské krize přímo z obklíčeného ostrova nebo prožijte dramatickou cestu za neznámými indiánskými kmeny hluboko v neprobádaných pralesích Nové Guineje. O překvapivá setkání se slavnými krajany, vládci a světoznámými osobnostmi nebude nouze! Dlouho očekávaná kniha obsahuje 45 význačných dokumentů a fotografií uložených v dárkovém boxu. Tajemství prolomeno! Legendární cestovatel prozradil detaily svého pozoruhodného života.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
255587
Názov
Stingl Miloslav - Biografie cestovatelské legendy
EAN/ISBN
9788074628702
Forma
Viazaná
Autor
Adam Chroust
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/02
Rozsah
512
Rozmer
210×260 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
02.11.2017 15:12:04

Veľmi pozoruhodná kniha o cestovateľskej legende. Kniha, o svetobežníkovi, ktorému sa podarilo dostať za hranice a vrátiť bez toho aby bol stíhaný alebo mu bolo odopreté cestovať. Je to ucelený autobiografický príbeh, ktorý odkrýva zákutia života pána doktora Stingla, ktoré by inak neboli asi zverejnené. Nahliadneme aj do jeho súkromného života, príprav a absolvovaní samostatných výprav. Prečo si ho indiánsky kmeň zvolil za náčelníka, aké boli peripetie odovzdávania náčelníckej čelenky americkým splnomocnencom za totality na pôde akadémie vied? A aké boli jeho útrapy na všetkých cestách? To sa určite dozviete, lebo kniha splnila svoj účel a myslím že splní aj očakávania každého cestovateľa. kniha je doplnená bonusmi, ako kópiou pasu M. Stigla, ilustrovanou mapou sveta, DVD aj CD s nahrávkami, a záložkou do knihy. "Pikošky" v nej obsiahnuté potešia. Mňa však jedna na záver, že Stingl, si s každej cesty doniesol kufor. A ten nikdy nevybalil. Zastohoval ho a stále tieto kufre a kufriská ležia v jeho dome. Takto má každý kufor svoju atmosféru a dušu cesty. Ale to ostatné.... až v knižke.