Tanečník z Východnej

Ivan Szabó

SVK Slovensky Milan Stano - Štúdio humoru a satiry2008

Viazaná: Tanečník z Východnej - Ivan Szabó
Katalógové číslo: 229864 viac »
Ušetríte až 0,71 € z bežnej ceny 6,30
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,59
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Viazaná: Tanečník z Východnej

Hlavnou postavou knihy spisovateľa a publicistu Ivan Szabóa je bývalý dlhoročný tanečný sólista SĽUK-u Janko Petrenka (1947), rodák z Východnej. Autor sleduje jeho životnú púť od detského sna stať sa profesionálnym tanečníkom, cez jeho splnenie až po súčasnosť, keď sa z bývalého tanečníka stal nadšený propagátor folklóru. Kniha je nabitá Petrenkovými zážitkami z vystúpení na javiskách po celom svete. Je zasväteným pohľadom do zákulisia nášho popredného súboru, nájdeme v nej intímne pohľady zo súkromia tanečníka, jeho rodiny, príbuzenstva a pod. Próza obsahuje aj fakty z histórie Petrenkovej rodnej obce. Zaznamenané sú tam aj udalosti, za ktorých vznikol folklórny súbor Kriváň z Východnej, kde Janko Petrenka ako šesťročný začínal tancovať. Ďalej sa autor zameral aj na okolnosti vzniku SĽUK-u, jeho prvé vystúpenia s dôrazom na neodmysliteľný prínos pre slovenský folklór. V knihe sa stretneme s viacerými osobnosťami z oblasti folklóru, ktoré sa Jankovi Petrenkovi „priplietli“ do života a priamo či nepriamo sa podielali na jeho úspechu (Juraj Kubánka, Martin Ťapák, Svetozár Stračina, Kata Cigánová, Oskar Nehera, Adam Hudec, Rinaldo Oláh, Ján Berky Mrenica, Ján Palovič a ďalší). Hlavnou myšlienkou knihy je osud človeka, ktorý zasvätil život ľudovému tancu. S energickým úsilím zdolával prekážky a vytrvalo kráčal za svojím cieľom.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
229864
Názov
Tanečník z Východnej
EAN/ISBN
9788085451375
Forma
Viazaná
Autor
Ivan Szabó
Druh tovaru
Viazaná
Rok vydania
2008
Rozsah
208
Rozmer
135×205
Hmotnosť
0,36
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Tanečník z Východnej zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.