Mikropredsavzatia

Malými krokmi k veľkej zmene

Caroline L. Arnold

SVK Slovensky Eastone2014/05

Kniha: Mikropredsavzatia - Malými krokmi k veľkej zmene - Caroline L. Arnold
Katalógové číslo: 226089 viac »
Ušetríte až 2,62 € z bežnej ceny 9,99
A navyše získate 7 vernostných bodov
7,37
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Mikropredsavzatia

Malými krokmi k veľkej zmene

Táto kniha vám pomôže meniť váš život postupne, jednoducho, bez stresu a natrvalo. Lebo aj keď si stále dávate nejaké predsavzatia, vaše odhodlanie a pevná vôľa časom ochladnú. Porazia ich dlhoročné návyky a rutina bežných dní. Caroline Arnold však prichádza s účinným a systémovým riešením, ako sa svojich rozhodnutí držať a predsavzatia si splniť. Všetky „veľké zmeny“ rozdeľuje do čiastkových cieľov a vo svojej knihe opisuje praktický návod, ako ich dodržať. Keďže jej teória zlepšenia života vďaka mikropredsavzatiam sa opiera o malé a postupné zmeny, človek nie je nútený robiť radikálne a často dosť vyčerpávajúce obraty v živote.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
226089
Názov
Mikropredsavzatia
Podnázov
Malými krokmi k veľkej zmene
EAN/ISBN
9788081092480
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Caroline L. Arnold
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/05
Rozsah
216
Rozmer
145×207 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Gabriela Kunkelová 5 z 5
28.12.2014 16:26:25

Knihu som si kúpila pod stromček a musím uznať - dobre načasované - takto pár dní pred novoročnými predsavzatiami :) Autorka si hneď získala moje sympatie, pretože veľmi jednoducho, ľudsky a hlavne trefne píše o každodenných problémoch, s ktorými sa všetci neustále stretávame a snažíme o zmenu a ona nie a nie prísť! Hneď v úvode knihy je vysvetlené, prečo z hľadiska našej ľudskej psychiky často zlyhávame v predsavzatiach a životných rozhodnutiach. Teórie Caroline Arnoldovej sú podchytené výsledkami z vedeckých štúdií a výskumov, ako aj príbehmi zo života buď jej samej alebo jej priateľov a známych. Prvá polovica knihy podáva presný návod – sedem pravidiel, ako si treba predsavzatia stanovovať, aby sme ich dokázali úspešne splniť. Druhá časť je venovaná témam, v ktorých si najčastejšie dávame predsavzatia. Bojujeme s nedostatkom spánku, telesnej kondície, stále sa snažíme schudnúť, lepšie stravovať, budovať kvalitnejšie vzťahy (doma, v práci), šetriť... Niektorí neúspešne zápasia s vlastnou neporiadnosťou či nedochvíľnosťou. Všetkým týmto oblastiam sú venované samostatné kapitoly a autorka ide naozaj do hĺbky. Odborné informácie s konkrétnymi príkladmi podáva tak prirodzene, že som chvíľami mala pocit, ako keby ma poznala a dobre mi padlo vedieť, že nie som sama, čo sa zaoberám niekedy hlúposťami, ale tie majú veľký vplyv na formovanie zvykov, čiže aj celého života. Dozvedela som sa mnoho zaujímavostí, napr. o „únave z rozhodovania“ – čo jej predchádza a aké má následky; ako sa vyhnúť unáhleným rozhodnutiam, neuváženému nakupovaniu. Výstižná je aj časť o rannom vstávaní či poobedňajšej únave a konkrétne návrhy, čo sa s tým dá robiť. Autorka dokonca definuje aj tzv. nanopredsavzatia – ide o množstvo činností, ktoré odkladáme, lebo nie sú až také súrne, ale predsa nás zaťažujú a raz ich bude treba urobiť, len treba vedieť, ako na ne :) Mikropredsavzatia sa dajú napasovať na všetky životné situácie, pretože ide o ten istý princíp. Je veľmi jednoduchý a stačí si ho len osvojiť. Nedá mi, aby som nespomenula, že pred pár dňami som dočítala knihy „Zmena“ a „Sila zvyku“. Každá pochádza z pera iného autora, ale spolu s Mikropredsavzatiami som získala komplexný náhľad na problematiku uskutočňovania zmien v ľudskom správaní a konaní. Napriek tomu, že spisovatelia sa miestami odvolávali na tie isté výsledky výskumov, každá z týchto kníh poskytuje iný uhol pohľadu na zvyky, ich vznik a pretváranie. Čo sa týka konkrétne Mikropredsavzatí, kniha sa mi čítala najľahšie z týchto troch. Asi preto, že najviac uvedených príkladov súviselo priamo s mojím životom. Keby sa dalo, hodnotím desiatimi hviezdičkami a jednoznačne odporúčam prečítať si toto dielo skôr, než si dáte nejaké predsavzatie.