Vysnívaná krajina Čas ohnivých kvetov

Vysnívaná krajina 1

Sarah Larková

SVK Slovensky IKAR2014/07

Kniha: Vysnívaná krajina Čas ohnivých kvetov - Vysnívaná krajina 1 - Sarah Larková
Katalógové číslo: 222900 viac »
Séria kníh: Vysnívaná krajina - Spev mušlí
Vysnívaná krajina - Spev mušlí
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Vysnívaná krajina Čas ohnivých kvetov

Vysnívaná krajina 1

V polovici devätnásteho storočia, len krátko po zrušení nevoľníctva v biednom Mecklenbursku, sa tamojším obyvateľom naskytne príležitosť odísť na Nový Zéland. Opačný koniec sveta dáva nádej na lepší život, za pár libier si každý môže kúpiť pôdu, kam len oko dovidí. 

Nadšenie postupne vystriedajú obavy. Nik netuší, čo ich vo vysnívanej krajine čaká. Medzi ľuďmi kolujú všelijaké chýry o tamojších domorodcoch. 

Na neistú cestu za šťastím sa vydá aj rodina Idy Langeovej. Nemeckých vysťahovalcov čaká trojmesačná plavba loďou v nedôstojných podmienkach naprieč búrlivým Atlantikom. Na čosi také neboli ani zďaleka pripravení. Na loď sa vďaka vlastnej šikovnosti dostane aj mladý nádenník Karl. To všetko len kvôli Ide, dievčine, ktorá mu nie je ľahostajná. 

Exotická krajina nevíta prisťahovalcov s otvorenou náručou. Ľudská zloba a prírodné živly spôsobia, že Ida a Karl musia bojovať nielen o svoju lásku, ale aj o holý život. 

Čas ohnivých kvetov je prvá časť dvojdielneho románu Vysnívaná krajina od medzinárodne uznávanej autorky bestsellerov Sarah Larkovej. 

Z nemeckého originálu Die Zeit der Feuerblüten (Löbbe, 2013 Köln) preložila Zuzana Guldanová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
222900
Názov
Vysnívaná krajina Čas ohnivých kvetov
Podnázov
Vysnívaná krajina 1
EAN/ISBN
9788055139050
Autor
Sarah Larková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/07
Rozsah
424
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,50
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 5 z 5
31.07.2014 14:29:51

Kniha ma vtiahla svojou pochmúrnou, ťažkou atmosférou, ktorá dobre dopĺňala obraz neľahkej doby. Hoci sa v anotácii spomínajú iba Ida a Karl, v skutočnosti je Vysnívaná krajina spletitý príbeh hneď niekoľkých charakterov. Napriek tomu, že sa sústreďuje skôr na udalosti než na pocity, dokázala som si postavy obľúbiť. K srdcu mi prirástla trochu protivná a inteligentná Jane, svojská Cat, sympatický a praktický prekladateľ Chris i Karl so svojím odhodlaním vydobyť si lepší život. Akurát Ida mi svojím ustupovaním a pokorou nesadla. Spomínané charaktery dopĺňala kopa vedľajších postáv - ich rodiny, kmene domorodcov, anglickí obyvatelia, ostatní nemeckí prisťahovalci... Osobne ma rozčuľoval obmedzený postoj ľudí voči ženám a domorodým obyvateľom, uvedomujem si však, že to tak jednoducho bolo. Vďaka realistickému náhľadu, ľudským charakterom a schopnosti pútavo rozpovedať príbeh, mi autorka skvele priblížila toto historické obdobie. Navyše ma zaujala, vyvolala vo mne rôzne emócie a ja som napäto čakala, čo sa bude diať ďalej. Jedná sa rozhodne o kvalitné čítanie a teším sa na druhý diel.