Sila zvyku

Prečo robíme, čo robíme, a ako sa zmeniť

Charles Duhigg

SVK Slovensky TATRAN2013/05

Kniha: Sila zvyku - Prečo robíme, čo robíme, a ako sa zmeniť - Charles Duhigg
Katalógové číslo: 198828 viac »
Ušetríte až 3,47 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,43
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Sila zvyku

Prečo robíme, čo robíme, a ako sa zmeniť

Prečo sa niektorí ľudia a firmy snažia o zmenu celé roky, zatiaľ čo iní sa zmenia cez noc? Ako zvyky vznikajú, prečo vôbec existujú a možno ich zmeniť? Charles Duhigg nám ukáže, ako niektorí ľudia, podnikatelia alebo vlády dokážu meniť veci k horšiemu alebo lepšiemu. Je neuveriteľné, ako ľahko možno manipulovať ľudmi. Ak pochopíme, ako zvyky fungujú, môžeme ich veľmi ľahko zmeniť a využiť vo svoj vlastný prospech. Zlepšíme tak nielen mnohé oblasti svojho osobného a pracovného života, ale i fungovanie celej spoločnosti. Strhujúce rozprávanie, podložené mnohými najnovšími vedeckými poznatkami, prináša celkom nové chápanie ľudskej povahy a jej potenciálu na zmenu!

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
198828
Názov
Sila zvyku
Podnázov
Prečo robíme, čo robíme, a ako sa zmeniť
EAN/ISBN
9788022206365
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Charles Duhigg
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/05
Rozsah
272
Rozmer
150×135×25 mm
Hmotnosť
0,47
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Kate
08.04.2014 22:12:09

Veľmi dobrá kniha. Dočítate sa v nej o zvykoch, zlozvykoch a o tom ako ich zmeniť k lepšiemu prípadne ako si vytvoriť samotný zvyk. Oplatí sa prečítať !


Soňa 5 z 5
03.05.2014 13:52:50

Nebola som si istá, či budem s touto knihou spokojná. Ale som veľmi milo prekvapená. Je v nej všetko, čo kniha sľubuje. Krásne vysvetlené pokusy, grafy, fungovanie zvykov. Myslím si, že táto kniha je prospešná pre každého človeka, ktorý sa zaujíma o podstatu fungovania jeho každodenného života, alebo aj nepredvídateľných situácií. Veľká vďaka :)


Gabriela Kunkelová 5 z 5
23.12.2014 10:31:19

Silu zvyku som začala čítať hneď po knihe Zmena (Chip & Dan Heath) a bola to výborná voľba. Aj keď diela pochádzajú od rôznych autorov, zapadajú do seba a spolu podávajú ucelenejší obraz o fungovaní psychiky človeka. Totiž - kto sa chce zmeniť, mal by poznať nielen zákonitosti zmien, ale aj odhaliť vlastné zvyky a vedome ich podľa návodu autorov začať pretvárať. Kniha je rozdelená na tri základné celky: najskôr popisuje vznik a priebeh zvykov v živote človeka, ďalej zvyky a ich následky vo firmách a nakoniec ovplyvňovanie zvykov celých spoločenstiev. Všetky tvrdenia sú podložené stovkami výskumov a mnohými konkrétnymi príkladmi zo života jednotlivcov, firiem a komunít. Dokonca som spoznala isté manipulačné ťahy obchodných reťazcov, konkrétne podľa príkladu, ktorý sa v knihe uvádza o spoločnosti Target. Sledovanie zákazníkov využívajú isté internetové obchody aj u nás (chodia mi tematické letáky na základe mojich predošlých nákupov a prezeraných produktov - pochopí ten, kto si prečíta knihu). Zaujala ma aj kapitola o rozdieloch medzi námesačníctvom a nočným desom, o ktorom som predtým vôbec nevedela, že také niečo existuje. Dokonca aj počas týchto nevedomých stavov človek reaguje na základe svojich zvykov. Kniha je celkovo veľmi povzbudzujúca. Autor píše o zmenách zvykov ľudí, ktorí padli na samé dno a dokázali sa z toho dostať. Okrem toho výskumy zistili, že zmenou jedného návyku sa začnú meniť aj iné oblasti života človeka, ktoré zdanlivo spolu nesúvisia, ale v mozgu sa vytvorí vzorec, ktorý sa potom prejavuje aj v iných situáciách. Osobne ma najviac potešili optimistické tvrdenia o pevnej vôli, nakoľko som si doteraz myslela, že keď ju mám raz slabú, nedá sa s tým nič robiť, ale opak je pravdou. Kniha určite obohatí každého, kto má záujem o tematiku zvykov a ich zmien a môžem ju iba odporúčať.