Prízraky

Existujú, len ak im to sám dovolíš

Jo Nesbo

SVK Slovensky IKAR2013/08

Kniha: Prízraky - Existujú, len ak im to sám dovolíš - Jo Nesbo
Katalógové číslo: 195878 viac »
Ušetríte až 1,88 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
Séria kníh: Harry Hole
Harry Hole
Titul je zaradený v tejto sérii
15,02
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Prízraky

Existujú, len ak im to sám dovolíš

V uliciach Osla sa zjavila nová droga violín, opiát silnejší než heroín a vyvolávajúci oveľa väčšiu závislosť. Mladý narkoman Gusto leží v byte na podlahe, krváca a čoskoro zomrie. Za zvukov kostolných zvonov rekapituluje svoj životný príbeh. Inšpektor Harry Hole sa po troch rokoch strávených v zahraničí vracia do Nórska. Žiada bývalého policajného nadriadeného, aby mu umožnil vyšetriť takmer uzavretý prípad vraždy. Dostane povolenie navštíviť vo väzení údajného vraha, 18-ročného chlapca, s ktorým ho však spája vlastná minulosť. Vražda spočiatku nesie typické znaky násilia z drogového prostredia, ale rozrastie sa do rozmerov, o ktorých sa Harrymu ani nesnívalo. Väčšina stôp totiž vedie inam, do vyšších kruhov, a inšpektor sa takisto stáva nepohodlnou osobou. Vyšetrovanie smeruje k prekvapujúcemu vyústeniu. A zatiaľ čo Harry pátra, Gusto pokračuje v rozprávaní svojho príbehu...

Z nórskeho originálu Gjenferd (H. Aschehoug & Co., Oslo, 2011) preložil Jozef Zelizňák.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
195878
Názov
Prízraky
Podnázov
Existujú, len ak im to sám dovolíš
EAN/ISBN
9788055135090
Forma
Tvrdá, s prebalom
Autor
Jo Nesbo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/08
Rozsah
480
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,50
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

V júli by človek ozaj nemal zomrieť. Skutočne počujem kostolné zvony, alebo bol v tých prekliatych guľkách halucinogén? Okej, takže tu sa to končí. Tu, alebo tam. Teraz, alebo neskôr. Ale naozaj som si zaslúžil zomrieť v júli? Sprevádzaný vtáčím štebotom, štrnganím fľašiek, smiechom od rieky a neskutočnou letnou pohodou za oknom? Zaslúžil som si ležať na dlážke v nakazenom narkomanskom brlohu s dierou v tele, z ktorej vyteká život, sekundy a útržky obrazov, čo ma sem priviedli? Všetky malé a veľké okamihy, celá kopa náhod a udalostí, čo som si vyberal, alebo ku mne prišli. Som to ja? Je to všetko? Je toto môj život? Mal som plány, však? A teraz sa zmenili na vrece prachu, vtip bez pointy, taký krátky, že by som ho stihol dopovedať skôr, ako prestanú odbíjať tie pekelné zvony. Ach, prekliate plameňomety! Nikto mi nepovedal, že smrť tak bolí. Si tam, otec? Neodchádzaj, teraz nie. Vypočuj si môj vtip: Volám sa Gusto.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(5)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Rudolf
16.06.2013 10:31:44

Super, už sa teším


Mišo 5 z 5
20.08.2013 15:42:18

Neskutočné, napínavé a bombové dielo. Ako každá od Jo Nesba. Odporúčam.


Monika 5 z 5
11.09.2013 15:05:15

Tento titul som si vybrala bez toho, aby som si prečítala čo len jednu recenziu. Už vopred som vedela, že Nesbo ma nemôže sklamať. Všetky jeho doterajšie knihy boli super (všetky mám vo svojej knižnici - a neľutujem) a tak je to aj pri Prízrakoch. Napínavá od začiatku až do konca, plná prekvapení, autor nás zavádza, stále odhaľuje nové skutočnosti... No proste perfektná. Mohla by som ju prirovnať k titulom Agathy Christie, len je zasadená do súčasnosti. Ani pri prípadoch Hercula Poirota človek až do konca netušil, kto je vrah :o) Cenovo patrí medzi priemer (na literama.sk cca 10,- eur) a preto sa odvážim povedať, že je lacná - mnohé horšie tituly sú drahšie, po ich prečítaní si poviem, že už nikdy viac. Avšak túto vetu som ešte nikdy nepovedala pri Nesbovi. Takže odporúčam všetkým, určite Vás nesklame.


Zuzana 5 z 5
20.09.2013 10:00:58

SUPER!!!!! Ako inak, hary Hole opat nesklamal. v tejto knihe sa Hary Hole vracia k ludom, ktorych miluje a zaroven zisti, ze jeho Oleg je vrah, ktory sa stane osudnym aj jemu samemu. Nie je napisane ci Hary naozaj umrel, ale verim, ze je to len dalsia motivacia k pokracovaniu knih s Harym, ktory je uzasny. KNIHA JE PERFEKTNA, ako vsetky od tohto autora!!!!! Nesbo opat nesklamal, mam vsetky jeho tituly a verim, ze coskoro sa dockame dalsieho :-)


jarka.f 5 z 5
13.10.2013 14:02:42

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

holubica
24.10.2013 06:40:31

Príbehy Jo Nesbo sú nie len o vyhrotenom príbehu hneď od začiatku až do konca, ale sú krásnou a spletitou sondou do duše človeka, ponorením sa do deja, šikovne a majstrovský poukazuje na dostatky a nedostatky človeka, či už v úlohe vraha, či už v úlohe detektíva, ale zároveň ich mení na vynikajúcich ľudí, ktorý si vedia zodpovedať otázky priamo v sebe. Kniha je skutočne dobrým čítaním.


Zuzana 5 z 5
24.10.2013 08:04:16

Moja najobľúbenejšia, veľmi odporúčam, ako všetky od tohto autora.


Nadu
26.10.2014 13:59:27

Mam precitane vsetky knizky od jo nesba a vsetky su super, autor vtiahne citatela do deja uplne od zaciatku az do konca. Knizka je putava, autor ponuka viacero verzii riesenia no citatel aj tak nevie ako to skonci az kym nedocita. Mam velmi rada styl pisania jo nesba a ani tento titul nesklamal, doporucujem precitat !!! A uz mam predobjednanu dalsiu knihu jo nesba syn tesiiiim sa