Ako funguje veda

Hodnotenie dôkazov v biológii a medicíne

Stephen H. Jenkins

SVK Slovensky PRO2012/11

Kniha: Ako funguje veda - Hodnotenie dôkazov v biológii a medicíne - Stephen H. Jenkins
Katalógové číslo: 192527 viac »
8,67

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ako funguje veda

Hodnotenie dôkazov v biológii a medicíne

Kniha popisuje rôzne spôsoby, akými vedci odpovedajú na zložité otázky, a to či už pomocou experimentov, komparatívnych pozorovaní a matematických modelov, analýzou príčin alebo integrovaním výsledkov viacerých štúdií. Kniha si zaslúži široký okruh čitateľov – nielen zvedavých ľudí, novinárov píšucich o vede, politikov a pracovníkov verejných inštitúcií, ktorí robia praktické rozhodnutia na základe viacznačných vedeckých dôkazov, ale aj aktívnych vedcov a najmä študentov prírodných a spoločenských vied, medicíny, filozofie aj práva, pretože je hodnotným zdrojom informácií o tom, čo solídna veda je a čo nie. Určite patri do zoznamu povinnej literatúry univerzitných i verejných knižníc.
Obrovskú službu našim čitateľom urobil Roman Mezencev, slovenský vedec pôsobiaci v USA, a to vynikajúcim prekladom, s doplňujúcimi poznámkami a vysvetlivkami.

Autor je profesor biológie na Univerzite v Nevade, kde prednáša v odboroch ekológie, biológie, mamaliológie a metodológie. Za svoju pedagogickú a vedeckú prácu získal viacero prestížnych ocenení.

„...veda je stále prebiehajúci proces, v ktorom často najvýraznejším príznakom pokroku je to, že výsledky experimentu alebo pozorovania vedú k novým otázkam. Práve preto je veda fascinujúcim zdrojom satisfakcie pre vedcov, ale zároveň prináša aj významnú dilemu: ako dokážeme urobiť čo najlepšie praktické, ale aj etické rozhodnutia na základe neúplného vedeckého poznania?
S. H. Jenkins

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
192527
Názov
Ako funguje veda
Podnázov
Hodnotenie dôkazov v biológii a medicíne
EAN/ISBN
9788089057320
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Stephen H. Jenkins
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/11
Rozsah
240
Rozmer
170×240×18 mm
Hmotnosť
0,42
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marhulitta
29.07.2013 10:27:38

Veľmi dobrá kniha, množstvo zaujímavých informácií, pútavo písaná. Ako stvorená pre učiteľov biológie, ale aj pre všetkých, koho biológia a veci s ňou súvisiace zaujímajú. Rozoberá sa v nej výskum na témy ako: Či naozaj prospieva vitamín C zdraviu, Čo spôsobuje rakovinu, Prečo starneme, Aký vplyv má káva na zdravie, Dokážu policajné psy identifikovať páchateľov podľa telesného pachu? .... a to všetko veľmi vedeckým a zároveň čítavým spôsobom.