Na vine sú hviezdy

John Green

SVK Slovensky IKAR2013/02

Kniha: Na vine sú hviezdy - John Green
Katalógové číslo: 191522 viac »
10,17

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Na vine sú hviezdy

Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti. Z anglického originálu The Fault in Our Stars (Dutton Children’s Book, a division of Penguin Young Readers Group, Penguin Group, USA) preložil Milan Kopecký. Verše preložili Ľubomír Feldek a Jana Kantorová-Báliková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
191522
Názov
Na vine sú hviezdy
EAN/ISBN
9788055133294
Forma
Tvrdá väzba s prebalom
Autor
John Green
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/02
Edícia
Svetový bestseller
Rozsah
240
Rozmer
147×234
Hmotnosť
0,61
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Keď vás prijmú na pohotovosť, prvé, čo urobia, vás požiadajú, aby ste ohodnotili svoju bolesť na stupnici od jeden do desať a na základe toho určia, ako rýchlo a aké lieky vám majú podať. Pýtali sa ma to už asi stokrát, pamätám si, že kedysi dávno, na začiatku choroby, keď som nemohla dýchať, pľúca som mala v jednom ohni a len som čakala, kedy si plamene prehryzú cestu z môjho hrudného koša na vzduch, ma rodičia odviezli na pohotovosť. Sestra sa ma spýtala, ako ma to bolí, no ja som nevládala rozprávať, tak som jej ukázala deväť prstov.
Neskôr, keď lieky zabrali a sestra mi prišla odmerať krvný tlak, pohladkala ma po ruke a povedala: „Si veľmi statočné dievča, ukázala si o jeden prst menej, než si mala.“

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
130.8%
(13)
4
850.0%
(2)
3
1700.0%
(1)
2
0%
(0)
1
1700.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zita 5 z 5
12.03.2013 18:05:36

Silná kniha.Niekedy som sa cítila až previnilo že sa pri takej vážnej knihe smejem ale tie hlášky skrátka stáli zato.V inú chvíľu som sa však iba smutne prizerala.Skvelo napísané nie sú len hlavné,ale aj vedlajšie postavy.Práve tie boli moje obľubené. Určite odporúčam.


jarka.f 5 z 5
14.03.2013 10:04:23

Uz davmo sa mi nestalo ze by som z nejakej knihy bola unesena a zaroven mala chut autora zabit za to co vsetko nechal postavy vytrpiet a to nielen Augusta a Hazel ale aj ludi co s nimi ziju kazdy den. Bez zbytocneho sentimentu. S dialogmi nabitymi energiou az s ciernym humorom dobre trafenou ironiou. Niekedy som nevedela ci sa mam smiat alebo plakat. Preklad vyborny.Mate chut si podčiarkovat vety. Take su silne. Prekvapuje ma s akou citlivostou tento pribeh napisal muz a ako dobre vystihol myslenie choreho cloveka.... Uzivaje si kamaratov tu a teraz. Neodkladajte to na neskor nemusi sa to vyplatit. A kondolecne reci znamych vyznievaju tupo a nezmyselne ak s ludmi netravite cas.... Svet nie je miesto na plnenie zelani no napriek tomu svet je krasne miesto a mozno sa zelania niekedy aj plnia... A zamysleli ste sa niekedy preo je prazenica ranajkove jedlo. dali by ste si ho aj na obed ci veceru?


Viki 5 z 5
14.03.2013 13:46:17

Poviem to bez obalu, ľudia: TÁTO KNIHA JE ÚŽASNÁ!!! A aj keď mi príde takmer zbytočné ospevovať knihu s toľkým množstvom búrlivo najpozitívnejších reakcii. Chroba je sviňa. To vám povie každý. Choroba je výhoda, dodá Na vine sú hviezdy. A napriek tomu že obaja hrdinovia majú dni zrátané si užívajú života plnými dúškami!! Pretože len ten čo vie že o niečo prichádza si vie užiť každý ždibiček všetkého úžasného čo vás len postretne. len málokto dokáže čiateľov tak vtiahnuť do deja a prinútiť ich zymaslieť sa nad každou myšlienkou. Úprimne povedané ani netuším v akej osobe bola kniha písaná a to som ju zrecenzovala! Všetko totiž bolo písané s nadhľadom, emotívne, kriticky, vzpurne, sarkasticky, sladko, smutne ... dokonalo. Kniha ukazuje že aj pri najväčšej búrke sa dá tancovať v daždi, že vtipkovať na účet niekoho choroby nie je nezdvorilé a že tento svet je prekrásne miesto. Búrajú sa tu ideály a z ich popola vstávajú ďalšie. Čitateľ, rovnako ako hrdinka, má možnosť dospieť, zbúrať zábrany a vidieť veci v celej ich odhalenosti. Kniha vás rozosmeje, rozosmutní, nahnevá, upokojí a skrátka, prečítajte si ju, pretože to stojí za to!


nicoll_a 5 z 5
08.04.2013 00:19:17

úžasná kniha!! áno, čítala som anotáciu, myslela som si, že viem čo ma čaká... ale aj tak to bolo silné... veľa som sa smiala, veľa som plakala... bola som po prečítaní úplne zdevastovaná a bola som za to... rada :D obidve hlavné postavy sú úžasné napísané a tie úžasné myšlienky v tejto knihe... proste umenie... john green je pán! všetci povinne prečítať~~


Rudolf 5 z 5
22.04.2013 06:40:09

Skutočný bestseller naozaj kniha je veľmi dobrá odporúčam


Michaela
26.04.2013 15:34:46

Výborná kniha, ľahko sa číta, aj keď je o veľmi vážnych veciach. Po jej prečítaní je človek rád, že nepatrí k hrdinom knihy a prestanú ho trápiť problémy, ktoré sú v porovnaní s obsahom knihy smiešne.


Clau 5 z 5
01.06.2013 21:35:03

veľmi sa mi páčila... zhltla som ju raz dva. aj ked som nečakala taký koniec, no neprekvapil ma. rozhodne odporúčam. dúfam, že john green chystá čoskoro dalšiu knihu :) síce latku prvou položil dosť vysoko :P


Alexandra G. Hammerlik 3 z 5
05.06.2013 15:50:54

Veľmi slabé som skutočne sklamaná. Viem, znie to zvláštne ale nebyť rakoviny je táto kniha nič. Nič bola vlastne aj s ňou, no niekedy, skutočne vzácne sa tam objavili záblesky a úryvky, vďaka ktorým som tú knihu bola ochotná hodnotiť nadpriemerne. Ale bol tu veľmi vážny problém - postavy pôsobili falošne a kedy - tedy som bola ochotná uveriť hlavnej Hrdinke Hazel - najmä, keď sa niekedy dej stočil na jej rodičov a na to, ako asi musia jej chorobu vnímať. Skoro som pri jednom podobnom kúsku plakala. Ale vráťme sa k príbehu. Pre mňa bol nudný, čím nechcem povedať, že som čakala akčný príbeh predsa viem aká bola Greenova Aljaška...ale prečo bola Kam zmizla Aljaška úplne iná a skvelá?! A čo bolo toto?! Niekedy som ani neverila, že to napísal ten istý človek. A späť k deju. Vedela som, že koniec sa blíži, že niekto zomrie (a to ma tiež mierne prekvapilo, keď som sa dozvedela kto, a aj kto bol na pohrebe) ale nič zvláštne som necítila. Potom tam boli svetlé momenty, keď sa Green prejaví ako Spisovateľ, učičíka ma (ako to dokázal v knihe Kam zmizla Aljaška, v časti Potom) a nakoniec vypustí niečo pri čom sa rozplačem. Sĺz nebolo veľa. A keď boli stáli za to. Preto dávam 3 hviezdy. Hodnotenie bez častí, pri ktorých som slzila by bolo na 1,5 hviezdy.


Teri 4 z 5
25.06.2013 13:50:03

Je to veľmi emotívna kniha. Po prečítaní som sa inak pozerala na ľudí a život. Asi najviac ma dostal sarkazmus a irónia, ktorú často spisovateľ používal, ale inak pekná knižka na prehodnotenie vlastných priorít :)


Snowy
01.09.2013 20:34:46

na vine su hviezdy som citala az po Kam zmizla Aljaska, ze aby som sa pripravila. Ale nakoniec z toho emocne vysla lepsie Aljaska. Na vine su hviezdy sa mi zdala tak trochu mdla, menej smiesna, a sice bola naozaj tragicka nedotkla sa ma velmi hlboko. ale myslienkzy v knihe su nadherne, rozne metafory a poucenia su naozaj originalne a krasne. hazel je super hrdinka a augustusa by som velmi rada stretla :). john green le pan spisovatel a aj ked som nebola celkom unesena, rozhodne bz si tuto knihu mal preciatat kazdy.