Dcéra snehu

Nádherný, magický príbeh, ktorý zmení pohľad na život

Eowyn Iveyová

SVK Slovensky FORTUNA LIBRI2012/10

Kniha: Dcéra snehu - Nádherný, magický príbeh, ktorý zmení pohľad na život - Eowyn Iveyová
Katalógové číslo: 190840 viac »
Ušetríte až 4,58 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,32
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Dcéra snehu

Nádherný, magický príbeh, ktorý zmení pohľad na život

Očarujúco jedinečný príbeh, v ktorom sa snúbi realita s fantáziou na pozadí aljašskej prírody. Jack a Mabel si uprostred nespútanej Aljašky budujú nový život. Hoci márne túžia po dieťati, ich láska zostáva silná.
Keď jedného dňa zrazu nasneží, vybehne pred svoj zrub a postavia si snehuliaka - dievčatko zo snehu. Ráno však nájdu iba stopy smerujúce k lesu. V najbližších týždňoch vídajú plavovlasé dievčatko, ktoré zrejme chodí po okolí. Boja sa o tom spolu hovoriť, lebo majú podozrenie, že dlho pestované nádeje ich pripravili o rozum. Dievčatko po čase príde až k ich zrubu a prezradí im, že sa volá Faina. Toto výnimočné stvorenie je plné čara, múdrosti i detskej naivity. Loví s červenou líškou po boku, privoláva metelicu a prežíva v drsných podmienkach divočiny.
Na tomto krásnom a nebezpečnom mieste však nič nie je také, ako sa zdá.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
190840
Názov
Dcéra snehu
Podnázov
Nádherný, magický príbeh, ktorý zmení pohľad na ži
EAN/ISBN
9788081420337
Forma
Pevná
Autor
Eowyn Iveyová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/10
Edícia
Fortuna Litera
Rozsah
376
Rozmer
140 × 210
Hmotnosť
0,53
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(5)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Barbara 5 z 5
23.03.2013 13:11:30

dojimavy pribeh ludskych osudov a citov. o sudrzi dvoch ludi, ktorí aj napriek krutym podmienkam prirody dokazali prezit a ist dalej vo viere v lepsi zivot. styl pisania velmi prijemny, nenuteny. opisi prirody su skutocne az sa doslova ocitate na mieste deja. urcite odporucam tym, ktory chcu krasny pribeh plny emocii.


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 22:11:53

Krásna kniha


Rudolf
16.06.2013 10:38:57

Chytí za srdce


kniznicaJB 5 z 5
15.07.2013 13:45:38

Veľmi pekná kniha, napísaná ľahučkým spôsobom a predsa sa nedá odložiť z ruky. Je to také pohladenie pre civilizovanú, uponáhľanú dušu. Nádherný pohľad na drsnú prírodu. Veľmi sa mi páčilo popísanie zmeny hlavnej hrdinky z mestského, upätého človeka na človeka, ktorý zapadne do prostredia a je to vlastne pre ňu aj vyslobodenie. Pekne je tam popísané aj duševné rozpoloženie muža a ženy. Tým že sa spolu nerozprávajú o svojich problémoch a pocitoch, medzi nimi zbytočne vzniká priepasť. Pekná postava ich prostorekej susedy (keď si spomeniem na to jej vyjadrenie - keď vidíš jedného nahého muža, tak si videla všetkých - tak sa aj teraz zasmejem). Ďalší pekný moment v knihe - nezištnosť, s akou si pomáhali v zlých aj dobrých časoch. To sa už teraz ani "nenosí". Ako napísala Barbora pri čítaní tejto knihy priam cítiť na tvári snehové vločky, keď začínalo v jeseni snežiť. Spisovateľke sa podarilo z veľmi známeho a okukaného deja (rozprávka o dievčatku, ktoré vlastne bolo zo snehu a vydržalo len cez zimu, aby sa na jar roztopilo) vyčariť naozaj nádherný príbeh, ľahučký, trošku tajomný a krásny ako prvý biely sneh, ale myšlienkou hlboký ako 3-metrové snehové záveje. A to aj napriek tomu, že sú v ňom opisy prírody a neobsahuje žiadne akčné a násilné scény, postáv je tiež v ňom veľmi málo. Zaujímavý koniec - ja som uverila, že sa to dobre skončilo pre obe strany a každému zostalo to, čo najviac miloval a po čom túžil - nechcem viac prezradiť. Odporúčam vrelo prečítať.


myrus 5 z 5
18.07.2013 16:07:50

Dcéra snehu predstavuje čarovný príbeh vyjadrujúci nádhernú spätosť človeka s prírodou. Pokoru a radosť aj z drobných vecí. Autorka sa zamerala na prostredie aljašskej prírody. Jej láska k nej sa ozýva na každej jednej strane. Súčasťou tohto kraja je malé pozoruhodné dievčatko, ktoré vždy uprednostní zimu pred teplom, zvieratká pred ľuďmi. Okrem jednej starenky a starčeka. Okrem dvoch ľudí, ktorí aj napriek ťažkým životným podmienkam, nachádzajú radosť a uspokojenie v krajine polárnej žiary...V dnešnom modernom uponáhľanom svete, toto dielo pohladí dušu i ducha a človek si uvedomí ako málo potrebuje k svojej spokojnosti...nepamätám si, žeby som niekedy čítala o snehu, zasneženej krajine a jej obyvateľoch s toľkým nadšením, obdivom a nehou. Krása :)


Helena 5 z 5
02.05.2014 13:34:03

Tak úžasný príbeh! Nevedela som sa odtrhnúť od tejto knihy. Veľmi krásne opísaný život v drsnej Aljaške...tak podrobne opísaný dej, že som sa skutočne cítila v blízkosti osudov Mabel, Jacka. Tak vysnívaná túžba po ich dieťati sa splnila ako v rozprávke. Dcéra snehu Faina im dala znova zmysel žiť v tých krutých podmienkach na samote v Aljaške. Toľko utrpenia, trpezlivosti a tolerancie je v tomto príbehu. A hlavne veľká snaha si pomáhať. Je ukážkou, aké je dôležité mať v živote dobrých priateľov. Tento príbeh ma skutočne chytil za moje srdce. Kráááásne! Doporučujem si túto knihu prečítať.