Medicína katastrof

Táňa Bulíková

SVK Slovensky KD Osveta2011/04

Kniha: Medicína katastrof - Táňa Bulíková
Katalógové číslo: 105422 viac »
22,38

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Medicína katastrof

Učebnica Medicína katastrof umožňuje získať komplexnejšie informácie vo vzťahu ku krízovej medicíne a medicíne hromadných nešťastí a katastrof. Je členená do všeobecnej a špeciálnej časti s celkovým počtom 32 kapitol, ktoré sú doplnené literárnymi odkazmi. Kniha je primárne určená lekárom urgentnej medicíny a zdravotníckym záchranárom, pracovníkom operačných stredísk, študentom lekárskych fakúlt a študentom urgentnej zdravotnej starostlivosti, riadiacim pracovníkom všetkých zložiek integrovaného záchranného systému (IZS), krízovým manažérom na každom stupni pozície, tiež príslušníkom polície, železničnej polície, civilnej ochrane a ozbrojeným silám. Nezdravotníkom pomôže poznať činnosti záchrannej zdravotnej služby, urgentných príjmových oddelení a nemocníc, zdravotníkom osvetlí niektoré aspekty činností pri hromadných nešťastiach a katastrofách, ktoré sú pre radových pracovníkov menej viditeľné. Všetkým odhalí dôležitosť vzájomného poznania špecifických aktivít jednotlivých zložiek IZS, ktoré môže zlepšiť teoretickú aj praktickú spoluprácu a súčinnosť.
Kniha je vhodná aj pre lekárov iných špecializácií, ktorí pracujú na oddeleniach centrálnych príjmov. Ako teoretická opora pre situácie, ktoré nie sú bežné a každodenné, sa odporúča aj ostatným zdravotníckym pracovníkom.
Knihu možno odporučiť aj tlačovým a elektronickým spravodajcom, kompetentným autoritám a krízovým manažérom, ktorí bezprostredne nepracujú v IZS, aby si mohli zvýšiť rozhľad o všetkom, čo súvisí s hromadnými nehodami a videli, aká obrovská súčinnosť je potrebná pri zásahoch s hromadným výskytom zranených.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
105422
Názov
Medicína katastrof
EAN/ISBN
9788080633615
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Táňa Bulíková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/04
Rozsah
408
Rozmer
180×250×32
Hmotnosť
1,03
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Jarošová
28.01.2013 15:46:37

Teším sa na publikáciu a ďakujem za všetkých záchranárov!


malcike 5 z 5
24.10.2013 22:57:43

Dostupná slovenská literatúra, ktorá by ponúkla problematiku hromadných nešťastí a katastrof vo väčšom rozsahu a s hlbším prienikom chýba. Túto priepasť medzi zahraničnou a domácou literatúrou sa usilovali vyrovnať slovenskí autori Šimko, Babík významnou publikáciou Hromadné nešťastia, medicína katastrof pred vyše desiatimi rokmi. Medicína katastrof však patrí medzi dynamicky sa rozvíjajúce odbory a je potrebné vychádzať zo súčasnej politicko-ekonomickej situácie spoločnosti, zdravotnej a bezpečnostnej politiky štátu.