Monika Wurm

Predstavujeme: Monika Wurm

Autor / 24 titulov

Zaradené v kategórii RomantikaSVK Slovensky

Monika Wurm (*1983) je slovenská spisovateľka, ktorá žije vo Viedni a je autorkou kníh o dramatických osudoch žien, ktoré boli preložené do češtiny aj nemčiny.

Jej literárnym debutom je román Slzy predaných dievčat, vydaný v roku 2014, v ktorom opísala príbeh mladého filipínskeho dievčaťa, ktoré sa za katastrofálnych podmienok dostane do Dubaja nazývaného aj mestom snov, kde ju predajú ako luxusnú spoločníčku. Toto dielo sa teší úspechu nielen na Slovensku, ale aj ako preklad na českom trhu v pražskom nakladateľstve Brána, ktorého je Monika Wurm exkluzívnou autorkou.

Monika Wurm je autorkou aj ďalších kníh ako je vášnivé Rockové tango, orientom dýchajúca Pakistanská princezná, či mrazivé pokračovanie Pakistanská pomsta.

Autorka čerpá inšpiráciu najmä z Orientu a krajín, ktoré nie sú veru obľúbenými turistickými destináciami. Príbehy, ktoré sú opísané v jej knihách, nie sú vymyslené. Keďže rada cestuje, často na svojich cestách nadväzuje rozhovory a nové priateľstvá, vďaka ktorým nazbiera množstvo zaujímavého materiálu pre svoje knihy.

Monika Wurm pochádza z malej dedinky Šišov. Vyštudovala strednú priemyselnú školu so zameraním na technicko-informatické služby. Momentálne žije vo Viedni, kde sa cez deň v rámci profesie pohybuje medzi autami, po večeroch a víkendoch sa z nej stáva spisovateľka.

*1983

Kniha: Rockové tango - Monika Wurm

Rockové tango

SVK Slovensky 2015/10Monika WurmBRÁNARomantika

Vypredané

5.0 z 5.0
NEDOSTUPNÉ
9,22
Kniha: Pakistanská pomsta - Monika Wurm

Pakistanská pomsta

SVK Slovensky 2015/05Monika WurmMOTÝĽRomány a novely

Vypredané

5.0 z 5.0
NEDOSTUPNÉ
7,72
Kniha: Pakistanská princezná - Monika Wurm

Pakistanská princezná

SVK Slovensky 2015Monika WurmVia BibliothecaRomány a novely

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
12,61
Kniha: Slzy predaných dievčat - Monika Wurm

S ukážkami

Slzy predaných dievčat

SVK Slovensky 2014/10Monika WurmMOTÝĽBiografie

Vypredané

4.0 z 5.0
NEDOSTUPNÉ
7,21