Margaret Starbird

Autor / 3 tituly

Margaret Starbirdová je matkou piatich už odrastených detí a s manželom žijú neďaleko Seattlu v štáte Washington. Má diplom magisterky z Marylandskej univerzity a študovala tiež na Univerzite Christiana Albrechta v Kieli v Nemecku, ako aj na Vanderbilt Divine School v Nashville v štáte Tennessee. Vyučuje matematiku a jazyky v programe vzdelávania dospelých, prednáša, vedie tvorivé dielne a duchovné cvičenia po celých Spojených štátoch i za ich hranicami.

Margaret Leonard Starbirdová je autorkou kníh Žena s alabastrovou nádobou a Mária Magdaléna – bohyňa z evanjelií. Vo svojich prácach sa sústreďuje na problém uznania posvätného ženského princípu a partnerskej paradigmy, ktoré boli kedysi kresťanstvu vlastné.

Na začiatku 21. storočia, v dobe, keď sa v kresťanstve vážne pociťuje potreba znovu sa zaoberať mnohými aspektmi úlohy ženy v dejinách a v dnešnom svete, vyniká spisovateľkine odvážne bádanie o príčinách pohŕdania ženskosťou a jej zavrhovaní v západnej náboženskej tradícii. A toto bádanie nevyhnutne nastoľuje aj nové otázky, na ktoré prichádzajú protichodné odpovede.

Starbirdovej dielo prináša presvedčivé dôkazy o spojení Ježiša Krista s Máriou Magdalénou – o „posvätnom sobáši“ a nachádza ich v samotných evanjeliách. Ale prihlásenie sa k sobášu medzi Ježišom a Máriou Magdalénou znamenalo pre túto katolícku bádateľku osobnú krízu.

Kniha: Mária Magdaléna Nevesta v exile - Margaret Starbird

Mária Magdaléna Nevesta v exile

SVK Slovensky 2007/10Margaret StarbirdREMEDIUM PUBLISHINGFaktografické biografie

U dodávateľa

10,30
Kniha: Mária Magdaléna bohyňa z evanjelií - Hľadanie svätej ženy - Margaret Starbird

Mária Magdaléna bohyňa z evanjelií Hľadanie svätej ženy

SVK Slovensky 2007Margaret StarbirdREMEDIUM PUBLISHINGFaktografické biografie

U dodávateľa

9,50
Kniha: Žena s alabastrovým džbánkem - Máří Magdaléna a svatý grál - Margaret Starbird

Žena s alabastrovým džbánkem Máří Magdaléna a svatý grál

CZE Česky 2004Margaret StarbirdPragmaAstrológia a záhady

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
7,04