Kurt Vonnegut jr.

Autor / 45 titulov

Kurt Vonnegut Jr (1922 - 2007), bol americký spisovateľ známy svojimi knihami plnými satiry, čierneho humoru a sci-fi prvkov. Narodil sa v Indianapolis, ale mal nemeckých predkov. V druhej svetovej vojne slúžil u USAF. Bol zajatý a prežil strašné bombardovanie Drážďan, o ktorom neskôr napísal v bitúnkoch číslo 5.

Po predčasne ukončené dochádzke na Butler University nakoniec Vonnegut vyštudoval biochémiu na Cornellovej univerzite, strojné inžinierstvo na Carnegieho technickom inštitúte a antropológiu na Chicagskej univerzite. Úctyhodne široký záber.

Do vojenskej služby bol povolaný uprostred svojich štúdií na Carnegie Institute of Technology. Vonnegutova matka spáchala rok pred koncom vojny samovraždu. Tieto skúsenosti mali na neskoršiu Vonnegutovu tvorbu značný vplyv. Po návrate z druhej svetovej vojny dostal Rád purpurového srdca. Oženil sa so svojou detskou láskou Jane Marie Cox, ale roku 1979 sa rozviedol a vzal si fotografku Jill Krementzovou. Celkom mal Vonnegut 7 detí, tri z prvého manželstva a štyri deti adoptované (tri z toho boli deti jeho zosnulej sestry Alice).

Vonnegut sa stal obľúbeným autorom vysokoškolákov hlavne v šesťdesiatych rokoch, okrem iného pracoval pre školské noviny The Daily Echo. Kurt Vonnegut patrí k trochu netradičným autorom sci-fi. jeho knihy sú istým spôsobom "uletené". Otázkou zostáva, či sa vôbec dajú považovať za sci-fi, a nie postmodernú literatúru.

Kniha: Welcome to the Monkey House - 1. vydanie - Kurt Vonnegut jr.

Welcome to the Monkey House

GBR Anglicky Kurt Vonnegut jr.SLOVARTRomány a novely

Novinka , vychádza (dátum nie je určený)

NEDOSTUPNÉ
10,86
Kniha: Palm Sunday - 1. vydanie - Kurt Vonnegut jr.

Palm Sunday

GBR Anglicky Kurt Vonnegut jr.SLOVARTRomány a novely

Na dopyt

NEDOSTUPNÉ
10,86
Kniha: Sirens of Titan - 1. vydanie - Kurt Vonnegut jr.

Sirens of Titan

GBR Anglicky Kurt Vonnegut jr.Orion Books

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
12,56
Kniha: Cat´s Cradle - 1. vydanie - Kurt Vonnegut jr.

Cat´s Cradle

GBR Anglicky Kurt Vonnegut jr.Orion BooksFantasy, Sci-fi

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
12,97
Kniha: Cat´s Cradle - 1. vydanie - Kurt Vonnegut jr.

Cat´s Cradle

GBR Anglicky Kurt Vonnegut jr.Penguin BooksFantasy, Sci-fi

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
12,10