Petr Urban

Autor / 112 titulov

Petr Urban

(* 8. 8. 1960)

český sportovec-sánkar, reprezentant a kresliar

Petr Urban je populárny český kresliar a ilustrátor, z ktorého pera vzišla, dnes už českým národom obdivovaná, postavička Rudy Pivrnce, ktorá zosobňuje s humorom a mierou zveličenia ľudské vlastnosti a predovšetkým slabosti.

Kreslené vtipy rozličných tém sa objavili už vo tridsiatke autorských kníh, v kalendároch, na stránkach novín a časopisov.

Urbanové kresby často využívajú mnohé firmy na reklamné účely. Oblasť reklamy je veľkou výzvou a prináša nové a zaujímavé možnosti realizácie.

Venuje sa aj ilustráciám kníh iných autorov, veľkú životné ponukou a výzvou zároveň sa stali ilustrácie svetovej klasiky Jaroslava Haška Osudy dobrého vojaka Švejka. Vyšli mu aj dve knihy v nemeckom jazyku a i kniha v anglickom preklade, niekoľko titulov aj v slovenčine. Po dva roky uverejňoval literárny stĺpiky v Lidových novinách, kde vtipnou formou komentoval udalosti uplynulého týždňa, občas píše fejtóny aj do iných časopisov. A tiež uverejňuje rozhovory so športovcami, ktoré vydal aj knižne.

Petr Urban je sám známy športovec, predovšetkým atlét  ktorý sa zúčastnil zimných olympiád v Calgary (1988) av Albertville (1992). Je šestnáctnásobný majster republiky v jazde na saniach, zatiaľ sa zúčastňuje majstrovstiev republiky a tiež sa venuje atletike, behu na stredné a dlhé trate. Šport má v génoch, pochádza zo slávnej sánkarskej rodiny, kde nebola nikdy núdza o úspešnej československej reprezentantmi.

Vo voľných chvíľach sa zaoberá maľbou olejov na plátno, kde je zatiaľ neobjaveným umelcom. Zato v bežnom živote prenikla značka Ruda Pivrnec, poťažmo Petr Urban, do širokého povedomia. V Čechách nájdete Pivrncovy krčmy, fľaškové pivo Pivrnec, konzervárenské tovar, keramiku, sklo, spoločenské hry, zástery, tričká, tašky i telovú kozmetiku, všetky tieto artikle pod obchodnou značkou Pivrnec.

 

Kniha: Pět dětí a skřítek - Sedmikrásky - Edit Nesbitová, Petr Urban
NEDOSTUPNÉ
Obrázok nedostupný: Kniha: Vše co chcete vědět o pivu - Petr Urban
NEDOSTUPNÉ
Obrázok nedostupný: Kniha: Pivrncova kámasutra - Petr Urban
NEDOSTUPNÉ
Kniha: Pivrncovy kameňáky - Petr Urban
NEDOSTUPNÉ
Obrázok nedostupný: Kniha: Orgie s Pivrncem - Petr Urban
NEDOSTUPNÉ
Kniha: Pivrncova postelová liga - Petr Urban
NEDOSTUPNÉ
Kniha: Pivrncův intimní deníček - Petr Urban
Kniha: Pivrncova hokejová masáž! - Petr Urban

Pivrncova hokejová masáž!

CZE Česky Petr UrbanJan KohoutekHumor a satira

Nedostupné

NEDOSTUPNÉ
Kniha: Léčba MUDr. Pivrncem - Petr Urban

Léčba MUDr. Pivrncem

CZE Česky Petr UrbanPIVRNCOVA JEDENÁCTKAHumor a satira

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
6,05
Kniha: Pivrnec s poldama v patách - Petr Urban

Pivrnec s poldama v patách

CZE Česky Petr UrbanPetr UrbanHumor a satira

Nedostupné

NEDOSTUPNÉ
Kniha: Pivrncova pocta pivu - Petr Urban

Pivrncova pocta pivu

CZE Česky Petr UrbanEUROMEDIA GROUPHumor a satira

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
6,45