Krvavý slib

Vampýrská akademie 4

Richelle Mead

CZE Česky DOMINO2010/07

Kniha: Krvavý slib - Vampýrská akademie 4 - Richelle Mead
Katalógové číslo: 88059 viac »
Séria kníh: Vampýrská akademie
Vampýrská akademie
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Krvavý slib

Vampýrská akademie 4

Anotace Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů. Jen jedna oběť je však důležitá… Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra? V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
88059
Názov
Krvavý slib
Podnázov
Vampýrská akademie 4
EAN/ISBN
9788073035471
Autor
Richelle Mead
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010/07
Rozsah
300
Rozmer
133×204×32
Hmotnosť
0,36
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Casion 4 z 5
18.04.2013 10:47:54

Táto časť je veľmi temná a tiež smutná. Myslím, že sa mi nepáči až tak ako predošlé časti, ale aj tak je samozrejme veľmi dobre napísaná. Moja obľúbená postava - Dimitrij, sa ocitá na zlej strane čo ma veľmi hnevalo pri čítaní. Sledovať to čo robí Rose bolo ťažké a miestami som ju naozaj ľutovala.


Evelin 5 z 5
13.05.2013 17:43:46

Niežeby som nenávidela autorku, práve naopak, ona to celé vymyslela tak bravúrne, že mi dochádzajú slová. Postavy od 1. dielu veľmi dospeli, ale zároveň je pri každom diely dôležitý niekto iný. Teraz je to Rose a v pozadí je Dimitrij, Lissa a Adrian. Niektoré postavy z minula tu boli len okrajovo, ak tu vôbec boli, ale za to sme dostali kopu skvelých nových postáv. Rose bola skoro stále v depresii, no pritom aj uvažovala triezvo pri boji so Strigojmi. Jej bitky a cestu na Sibír som si užívala snáď najviac. Je to veľmi odvážna a originálna postava. Máme tu aj opis krásneho ruského prostredia (a to som si v živote nemyslela, že sa mi bude okrem Dimitrija na Rusku ešte niečo iné páčiť). Dimitrij sa veľmi zmenil. Som rada, že sa objavil až niekde v polovici knihy, lebo scény s ním boli vyslovene strašidelné. Neprestala som ho milovať, ale veľmi dúfam, že to autorka na záver série nejako pekne vymyslela, inak budem veľmi naštvaná! Milujem však jeho ukážkovú milujúcu rodinu. Adrian je proste Adrian. To je zábavný týpek, ktorý si poradí v každej situácii. Samozrejme, že ani jemu sa nedá odolať. Lissa mi pripadala čím ďalej otravnejšia, ale nakoniec som s ňou sympatizovala hlavne preto, že sa rozhodla správne. Veľmi sa mi páči element Éter. Je to 5. živel, ktorí upíri môžu ovládať. Donedávna bol však úplne neobjavený. Ovláda ho Lissa, Adrian a ešte pár ľudí. Na to, že predtým sa o tom počulo málo, sa odrazu v príbehu objavilo dosť éter ovládajúcich postáv. Ale aspoň môžeme odhaliť všetky jeho tajomstvá. Posiluje nátlak, dá sa ním liezť do cudzích snov, uzdravovať chorých a ešte mnohé ďalšie vymoženosti. Vodu, oheň, zem a vzduch ovládajú Moroji. Každý sa špecializuje na niečo iné. Ten, kto ovláda éter by mal vedieť ovládnuť všetky prírodné živly, ale je to dosť ťažké. Morojov chránia Dhampíri (kombinácia Moroja a Dhampíra alebo Dhampíra a človeka, Dhampíri medzi sebou potomkov mať nemôžu), ktorí sú ich Strážcami alebo vychovávajú deti. Najhorší sú Strigoji, ktorých krutosť a temnota sa prejavuje v tomto dieli série omnoho intenzívnejšie. Máme možnosť spoznať šelmy, barbarov, ktorí sa hádajú o korisť. Myslím, že nesmrteľnosť upírov za takúto zlú povahu a temnotu v srdci nestoja. Prvá polka knihy ukazuje Rosein odchod z akadémie na Sibír. Celá cesta a následné spoznávanie nových ľudí mi príde veľmi zaujímavé. Zároveň sa však cez Rose a jej puto s Lissou dozvedáme aj o živote ostatných postáv. Celá kniha je omnoho temnejšia a smutnejšia, poznačená smrťou milovaných a snahou prežiť boj o život. Zároveň to má cieľ a autorka vhadzuje čitateľovi do cesty nové postavy a s nimi tajomstvá a malé detaily, ktoré sa nakoniec ukážu ako veľmi dôležité. Dokonale to všetko zladila a aj keď som sa na ňu veľmi často hnevala a nechápala, prečo to takto vymyslela, dokázala ma upútať a udržať si moju pozornosť. Táto séria je naozaj jedna z najlepších. Odporúčam!