Skúška ohňom

Hry o život 2

Suzanne Collinsová

SVK Slovensky IKAR2010/07

Kniha: Skúška ohňom - Hry o život 2 - Suzanne Collinsová
Katalógové číslo: 87604 viac »
Séria kníh: Hry o život
Hry o život
Titul je zaradený v tejto sérii
8,59

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Skúška ohňom

Hry o život 2

V Skúške ohňom, druhom románe trilógie, rozvíja Suzanne Collinsová príbeh Katniss Everdeenovej, kladie jej do cesty nové, nebezpečnejšie prekážky... a prekvapuje čitateľov na každom kroku. Katniss a jej priateľ z Dvanásteho obvodu Peeta Mellark napriek nepriazni osudu prežili Hry o život a zvíťazili. Katniss sa vracia k rodine a k svojmu dávnemu priateľovi Galovi, doma však nič nie je také, ako si predstavovala. Gale si udržuje chladný odstup a Peeta sa k nej obrátil chrbtom. Medzi ľuďmi sa navyše šepká o vzbure proti Sídlu, ktorú mohli podnietiť práve oni dvaja s Peetom. Katniss na svoje zdesenie zisťuje, že nevedomky priliala olej do ohňa nespokojnosti, a teraz má strach, že ju nedokáže potlačiť. Najväčšmi ju trápi, že vôbec nemá istotu, či by to mala urobiť. Čím bližšie je Katnissina a Peetova návšteva obvodov, ktorú majú absolvovať v rámci turné víťazov, tým viac je v stávke. Ak sa im nepodarí presvedčiť obyvateľov Panemu, že sú do seba bláznivo zamilovaní, následky budú hrozivé.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
87604
Názov
Skúška ohňom
Podnázov
Hry o život 2
EAN/ISBN
9788055121727
Autor
Suzanne Collinsová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010/07
Edícia
Hry o život
Rozsah
288
Rozmer
130×210×20
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Zoskočím z vlaku a ponáhľam sa pomedzi koľajnice za Haymitchom. Vedie ma na koniec vlaku, kde nás nikto nebude počuť. Potom sa ku mne obráti

„Tak čo je?“

Všetko mu porozprávam. O prezidentovej návšteve, o Galovi a o tom, ako všetci zomrieme, ak zlyhám.

Na tvári sa mu objaví triezvy výraz, v žiare červených koncových svetiel vlaku akoby zostarol. „To znamená, že nesmieš zlyhať.“

„Stačí, keď mi pomôžete prežiť turné víťazov...“ začnem.

„Nie, Katniss, tu nejde len o turné,“ preruší ma.

„Nerozumiem.“

„Aj keď to zvládneš, o niekoľko mesiacov sa po nás vrátia a odvedú nás na Hry. Ty a Peeta budete odteraz každý rok mentormi. Sídlo divákom zakaždým pripomenie váš románik, bude im servírovať podrobnosti z vášho súkromného života, takže ti nezostáva nič iné, len žiť s Peetom šťastne až do smrti.“

Význam jeho slov na mňa dopadne ako kladivo. Aj keby som ako chcela, nikdy nebudem môcť žiť s Galom. Ani mi nedovolia, aby som zostala sama. Navždy musím milovať Peetu, Sídlo bude na tom trvať. Mám len šestnásť rokov, takže mi zostáva ešte niekoľko rokov života s mamou a s Prim, ale potom...

„Rozumieš, čo ti hovorím?“ nalieha.

Prikývnem. Podľa neho pre mňa existuje iba jedna budúcnosť, ak chcem, aby zostali nažive moji blízki aj ja sama. Musím sa vydať za Peetu.

ISKRY SA ZAŽÍHAJÚ,
PLAMENE BLČIA
A SÍDLO PRAHNE PO POMSTE

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.2 z 5.0
5
300.0%
(2)
4
200.0%
(3)
3
600.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 4 z 5
07.02.2013 10:46:33

Začiatok bol trochu pomalý, v prvej knihe sa Katniss do všetkého vrhala bez rozmyslu, teraz zvažuje pre a proti každého svojho činu a hlavne jeho dôsledky. Druhá časť je už úplne šialená a v priebehu pár hodín sa toho toľko zomelie a núti to hltať stránku za stránkou.


Little Black Lady
16.02.2013 16:27:16

Zdá sa mi to, alebo Katniss tými knihami skutočne dospieva? Skúška ohňom, priniesla nielen nové postavy, ale aj dej pri ktorom mi padla sánka dole. Peeta, bol dokonalý ako vždy. To, ako sa hrá so slovami ma fascinuje, a potom tu je ešte pán Finnick a jeho kocka cukru ^^...oplatí sa kupíť si toto pokračovanie! :)


Saša 4 z 5
24.02.2013 17:41:28

Prvá kniha bola geniálna.Čo sa týka tejto,tak bola výborná.Ale čakala som viac.Neviem to bude asi tou jednotkou.Ale nič to-kto má jednotku,tak táto nesmie chýbať.Páčila sa mi.Dávam 4 hviezdičky.


Evelin 5 z 5
07.03.2013 14:10:38

Pokračovanie zvráteného dystopického sveta som si užívala rovnako ako 1. diel. Na začiatku sa to síce pomaly rozbiehalo, ale akonáhle sme boli zase v aréne, autorka znovu ukázala ako sa dokáže krásne pohrať s prostredím. Zabíjanie je na dennom poriadku a Katniss a Peeta robia čo môžu, aby prežili. Páčil sa mi príbeh, dej aj postavy. Autorka má dar rozprávania, kvalita sa knihe nedá odoprieť a sériu odporúčam všetkým! Je to krutý svet, so ktorého by ste nechceli patriť, ale pozorovať ho a prežívať všetko cez postavy je skvelé! A navyše - Finnick!!! 8P to je človek, ktorého chcem mať reálne pri sebe!


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 20:34:11

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Casion 4 z 5
21.10.2013 14:48:20

Je to dobré pokračovanie skvelej prvej časti, Katnnis to nemá ľahké a celé to turné víťazov je strašné. Navyše musí predstierať, i keď okrem všetkých problémov samozrejme musí ešte riešiť svoj milostný život. Myšlienka vzbury je veľmi dobrý nápad, autorka celkovo dobre opísala náladu ľudu i to prostredie, v akom musia žiť.