Hry o život

Hry o život 1

Suzanne Collinsová

SVK Slovensky IKAR2009/10

Kniha: Hry o život - Hry o život 1 - Suzanne Collinsová
Katalógové číslo: 85742 viac »
Séria kníh: Hry o život
Hry o život
Titul je zaradený v tejto sérii
9,68

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hry o život

Hry o život 1

Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť chudobných obvodov. Sídlo vládne železnou päsťou a svoju moc dokazuje okrem iného tým, že si raz do roka vezme z každého obvodu jedného chlapca a jedno dievča vo veku od dvanásť do osemnásť rokov, aby sa zúčastnili na Hrách o život a pred zrakmi televíznych divákov bojovali na život a na smrť. Šestnásťročná Katniss Everdeenová žije sama so svojou mamou a mladšou sestrou, o otca prišla pred rokmi pri banskom nešťastí. Keď nastúpi ako súťažiaca do hier namiesto milovanej sestričky, zdá sa, že si zvolila smrť. To však pre ňu nie je nič nové – boj o prežitie je súčasťou jej života od útleho detstva. Je rozhodnutá vrátiť sa domov, ale ak má zvíťaziť, musí potlačiť hlas svedomia a zničiť ostatných dvadsaťtri protivníkov. Hry o život sú románom plným napätia, dobrodružstva aj lásky, a hoci dej sa odohráva v budúcnosti, dajú sa v ňom nájsť znepokojivé podobnosti zo života v súčasnosti.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
85742
Názov
Hry o život
Podnázov
Hry o život 1
EAN/ISBN
9788055120522
Autor
Suzanne Collinsová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/10
Rozsah
272
Rozmer
130×210×20
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Neviem, ako dlho sa uhýbam ohnivým guliam, ale útoky napokon ustanú. To je dobre, pretože mi je znova na vracanie. Do hrdla a do nosa mi stúpa kyslá tekutina. Musím zastať, pretože moje telo sa zmieta a zúfalo sa pokúša zbaviť jedovatých látok, ktoré som vdýchla. Očakávam ďalšie zasyčanie, ďalší signál vyraziť, ale žiadny neprichádza. Napína ma tak silno, až sa mi do páliacich očí tlačia slzy. Šaty mám zmáčané potom. Cez zápach dymu a vývratkov zacítim spálené vlasy. Rukou si siahnem na vrkoč a zistím, že ohnivá guľa mi z neho odpálila aspoň pätnásť centimetrov. V prstoch sa mi rozpadávajú zuhoľnatené pramene. Fascinovane na ne hľadím, keď vtom začujem zasyčanie.
Svaly zareagujú, nie však dostatočne rýchlo. Ohnivá guľa narazí do zeme vedľa mňa a cestou sa mi obtrie o pravé lýtko. Keď vidím, že nohavice zachvátili plamene, prestanem sa ovládať. Zvrtnem sa, tackám sa dozadu, vrieskam a snažím sa tej hrôzy zbaviť. Keď sa konečne trochu spamätám, šúcham nohou o zem, čím zažehnám najväčšiu pohromu. Potom holými rukami bez rozmýšľania odtrhnem kus látky.

Víťazstvo znamená úspech a slávu.
Prehra znamená istú smrť.
Hry o život sa práve začali...

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(6)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 5 z 5
10.02.2013 16:20:29

K Hrám o život som sa dostala ako slepé kura k zrnu, keď som sa náhodou ocitla v kine na filme. A samozrejme ma zaujímalo, ako bude príbeh pokračovať, takže som si vzápätí prečítala aj knihy. Je trochu nešťastné, že som najskôr videla film a aj keď je dobrý, kniha je oveľa lepšia a necháva priestor predstavivosti. Veľmi sa mi páči neobyčajný nápad, ktorý autorka skvele spracovala a vytvorila zaujímavý svet. A čo je zvláštne, filmový Peeta sa mi veľmi nepáčil, zato toho knižného som si obľúbila. Knihe sa nedá nič vyčítať, čítala som ju už dvakrát a vždy som ju zhltla za 1-2 dni.


Little Black Lady 5 z 5
16.02.2013 16:37:20

Hry o život, Skúška ohnom sú najlepšie časti z trilogie. Napinavé, plné akcie a bez nudných opisov. Zároveň tam je romantika, vztahy, život akoby priam vytrhnutí z reality. Kniha je lepšia než film, i ked som ja sama videla film skôr, a tým sa aj moje predstavy skreslili. Nuž, dávam jej 5 bodov. Z 5.


Saša 5 z 5
24.02.2013 17:36:55

Ľudia,túto knihu musíte mať!!!Nedá vám spávať a ak zaspíte,tak sa vám bude o nej snívať.Najlepšia kniha na svete!!!Skvelo napísaná,plná napätia.Veľká poklona autorke.Musíte mať úplne všetky časti.Dávam 5 hviezdičiek:)


Evelin 5 z 5
07.03.2013 14:07:12

Nechápem, kde vzala autorka nápad. Je to úžasne zvrátený svet, do ktorého dúfajme, že sa v živote nedostaneme! Kniha sa číta sama od seba, nedokážete sa od nej odtrhnúť, originálne postavy, dej a príbeh vás nalákajú na čítanie aj v skoré ráno a nikdy nebudete mať dosť. Hl. hrdinka je reálna, odvážna, na nič sa nehrá, ale snaží sa zabezpečiť a ochrániť rodinu. Veľmi som ju obdivovala za všetko, čo vykonala. Autorka veľmi dobre vykreslila arénu, kde deti bojovali a chceli prežiť. Všetko ako v nejakom lese, kde máte nástrahu na každom kroku. Doslova cítite strach pri čítaní a práve preto vás to dokonale vtiahne do sveta. Knihu jednoznačne odporúčam! Dystópie sú nový rozkvitnutý žáner a vždy majú skvelé nápady.


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 20:33:05

Super, krásne dobrá kniha. Triler ako vyšitý


jarka.f
10.05.2013 12:40:44

No kniha bola taka neuveritelne ina ze je fascinujuca. V dalekej buducnosti?. Centralna moc Sidla drzi vsetkych v strachu... Uz 74. Hry o zivot kde zomrie 23 mladych ludi. Zostane iba jeden vitaz. Kazdy rok. A to vsetko iba pre to ze niekto bezhranicne tuzi po moci. V mnohom toto zriadenie pripomina komunizmus. Autorka Tento smer vladnutia doviedla do extremov.... Katniss vo svojich 16 rokoch spolu s Peetom Mellarkom boli mojimi oblubenymi postavami. Mam vsak pocit ze autorka v prvej casti vycerpala vsetky namety. Ak sa mylim necham sa prekvapit v dalsej casti.


Casion 5 z 5
21.10.2013 14:50:44

Skvelá kniha! Dávam jej všetkých päť hviezdičiek, ktoré si nepochybne zaslúži. Dej je dynamický, hlavná hrdinka Katnnis je možno impulzívna, ale páči sa mi jej odhodlanie, sila bojovať i to ako sa odhodlane stará o svoju rodinu. Hry o život sú nemilosrdné a je veľmi pútavé sledovať ako sa s tým všetkým Katnnis svojim spôsobom vyrovnáva.