Vzdušný zámok, ktorý vybuchol

Millennium 3

Stieg Larsson

SVK Slovensky IKAR2009/05

Kniha: Vzdušný zámok, ktorý vybuchol - Millennium 3 - Stieg Larsson
Katalógové číslo: 85502 viac »
Séria kníh: Millennium
Millennium
Titul je zaradený v tejto sérii
Kolekcia titulov: Mrazivé severské krimi a thrillery

Mrazivé severské krimi a thrillery

Ťaživá a mrazivá atmosféra, temné zákutia ľudskej duše, neresti v spoločnosti, skvelé vyšetrovacie postupy a techniky, d… Zistiť viac...
15,02

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Vzdušný zámok, ktorý vybuchol

Millennium 3

Vzdušný zámok, ktorý vybuchol je záverečnou časťou najslávnejšej trilógie modernej švédskej literatúry. Trilógia Millennium púta pozornosť čitateľa od prvej strany a nesklame ho ani tretí diel. Kým prvú knihu (Muži, ktorí nenávidia ženy) možno čítať samostatne, tretia je priamym pokračovaním druhej časti (Dievča, ktoré sa hralo s ohňom). Hlavnú hrdinku LISBETH SALANDEROVÚ po vyrovnávaní účtov dcéry s otcom, bývalým ruským agentom ALEXANDROM ZALAČENKOM, privážajú do nemocnice s guľkou v hlave. Záchranou jej života sa však začína boj, v ktorom ide o všetko. Jej súperom je tajná organizácia švédskej bezpečnostnej služby. Novinár MIKAEL BLOMKVIST, ktorý LISBETH SALANDEROVÚ našiel postrelenú na statku v Gosseberge a zachránil ju, začína písať knihu. Konečné zúčtovanie s ľuďmi, ktorí LISBETH ohrozovali po celý život. Odhaľuje však, že korene zločinov siahajú oveľa hlbšie, ako čakal. Zrazu je v ohrození života aj on. Aj záverečná časť Larssonovej trilógie sa zaradila k najpredávanejším kriminálnym románom nielen v Škandinávii. Autor sa v nej nevzdáva snahy kritizovať všetky hnutia, ktoré obmedzujú ľudskú slobodu a integritu. Kým v prvej časti stáli v popredí neofašistické hnutia a nenávisť k ženám, druhá sa venovala najmä obchodu so ženami a v tretej dominuje téma tajnej polície. Larssonova trilógia je dôstojným reprezentantom modernej škandinávskej literatúry v slovenskom preklade.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
85502
Názov
Vzdušný zámok, ktorý vybuchol
Podnázov
Millennium 3
EAN/ISBN
9788055119519
Forma
Viazaná
Autor
Stieg Larsson
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/05
Rozsah
512
Rozmer
210×290×40 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
133.3%
(3)
4
0%
(0)
3
400.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Monika 5 z 5
31.01.2013 09:45:23

úžasná kniha! odporúčam


Peter 3 z 5
05.03.2013 13:30:27

Kvalitativný zostup voči prvému dielu je viac ako zjavný. Množstvo vedľajších línií, ktoré dej nikam neposúvajú a spôsobujú stratu tempa. Bez napätia je príbeh ľahko predvídateľný a nebyť súdneho procesu s Petrom Teleborianom, či záverečného súboja s nevlastným bratrom Lisbeth Salanderovej, kniha má máločo ponúknuť. Musím však uznať, že Stieg Larsson zvolil pri písaní každej knihy iný štýl, vďaka čomu "Muži, ktorí nenávidia ženy" je detektívka, "Dievča, ktoré sa hralo s ohňom" je čistá krimi a záverečná časť "Vzdušný zámok, ktorý vybuchol" sa nesie v znamení špionáže.


Pavol 5 z 5
02.06.2013 22:53:52

Vynikajúce zavŕšenie trilógie. Objavujú sa síce aj hluché miesta a trochu nudnejšie pasáže ale vyvrcholenie a záverečný súdny proces to nadmieru kompenzujú. Skvelý záver celej trilógie. Škoda, že sa už od autora nedočkáme žiadnych iných skvelých kníh. Bol to PÁN autor.


Zuzana 5 z 5
15.08.2013 13:07:32

Úžasná trilógia, ktorá nemá konkurenciu. Neskutočne napínavé až do samého konca. Odporúčam prčítať si celú trilógiu. Škoda, že od tohto autora sa knihy už nedočkáme.........Úžasné dielo!!!!!!